Sist oppdatert: 23.09.2013 16:13

Multi Bil-treff

OLAV KRISTIAN HUSEBY
  Årets Multi Bil-treff var det tredje i rekken og kan vel snart kalles en tradisjon. Værutsiktene var ikke det beste, men treffet samlet også i år mange mennesker.

Gledelig var det å se at flere familier, gjerne i tre generasjoner, tilbrakte hele dagen blant gamle kjøretøyer i en veikant i Hedalen. Årets 10. klassinger solgte vafler og drikke, og publikum kunne selv stemme frem det kjøretøyet de likte best. Årets klare vinner ble Kalevi Tala sin Mercedes Benz 220SE fra 1962.

Hvert år dukker det opp kjøretøyer som har stått parkert i bygda i lengre tid. I år la vi spesielt merke til en traktor som har stått i ro i Skimten de siste 30 årene. Den er av merket Holder, produsert i Stuttgart i Tyskland og ble kjøpt ny til gården i 1954. Asle Ivar Skimten-Lie hadde børstet støvet av doningen, og den var uten tvil det kjøretøyet som samlet flest skuelystne på årets treff.

Multi Bil demonstrerte hvordan man skifter frontruter, og de hadde også laget en demonstrasjon som viste sikring av last på tilhenger.


Alf Erik Skinningsrud med bilen hans far kjøpte ny i 1973. Opel Kadett Caravan.

 


Sikring av last


Noen tok med seg forskjellige effekter for å vise kjøretøyenes daglige bruk.


Kalevi Tala sin Mercedes Benz 220SE


Kalevi Tala sin Mercedes Benz 220SE


Skifte av frontrute


Volvo PV


En stabel med dekk kan bety mye moro.


Kalevi Tala mottar Diplom for publikumsfavoritten.


Citroen, Peugeot og Holder