Sist oppdatert: 13.04.2014 21:47

Løypelagskonserten 2014

TEKST: LINE WERMUNDSEN MORK
BILDER: ERIK SOLHJELL OG LINE WERMUNDSEN MORK

 

Det snør ikke spor, de må lages, og skal de lages med maskin, trengs det diesel.  For å kjøpe diesel trengs det penger.  Av alle måter å skaffe dieselpenger på må løypelagskonsert være den flotteste.  

 


Kantorum

 

Over 170 fremmøtte på Hedalen skole lørdag kveld fikk i både pose og sekk: Først fikk de full valuta for billettpengene i form av en flott konsert, deretter kan de gå ut i løypene og nyte resultatet. Siste strofe var knapt sunget lørdag kveld før maskinen startet opp natt til søndag.

 

Hedalen Løypelag ble stiftet i påska 2006, og bare to år etter, påska 2008, ble den første løypelagskonserten arrangert. Den første i verden vil vi tro.  Siden har dette blitt en årviss tradisjon lørdag før palmesøndag,  som en flott start på påskeferien. Arne Heimestøl og korene,  damekoret Førkjene og mannskoret Gubbus Kantorum, til sammen Kantorum, bærer det hele, men en viktig tanke bak dette er at det skal være en dugnadskonsert der både bygdefolk og hyttefolk bidrar. Og slik har det blitt. De to siste årene har også Hedalen musikkkorps kommet til og skapt enda større bredde i repertoaret.

 

Lørdag kveld fikk vi servert mye variert musikk, med løfter om vår. Vi startet reisen lokalt,  med ”Lokk fra Valdres”  framført av Caroline Brenden og Ingelinn Hausberg. Førkjene fulgte opp med ”Bruremarsj fra Valdres”. Osvald Fossholm (hedøl bosatt i Oslo) brakte  våren inn med Griegs verk. 
 


Caroline og Ingelinn

 

Før pausen kunne vi nyte korsang fra Chess og Pål sine høner. Pause er viktig, både for de medvirkende og publikum. Kaffe og drøs knytter hytte- og bygdefolk sammen og det gikk med store mengder kaffe og kringle.

 

Pausen ble også brukt til sceneskifte, og korpset innledet andre avdeling med et flott og variert program med bl.a.  temaer fra filmene Løvenes konge og Pirates of the Caribbean.

 

Hyttefolkets bidrag var det som vanlig Helga Nes og Bjørn Vadholm som sto for.  ”Vår Herres klinkekule” lar seg gjerne høre! Osvald fulgte opp med ”Blå salme”.  Slik fikk vi to sterke viser av Erik Bye denne kvelden.  Bjørn og Osvald er begge på hobbybasis sangere i Filharmonisk kor i Oslo.

 


Osvald Fossholm og Anne-Margrethe Wilter

 


Bjørn Vadholm og Helga Nes

 

Anne-Margrethe Wilter spilte, bokstavelig talt, en sentral rolle gjennom kvelden. I tillegg til å synge i koret trakterer hun pianoet på profesjonelt vis.  Ikke minst når koret slår til med Danslek ur Op "Ran", i raskt tempo, får hun vist hva hun er god for. Lørdag kveld slapp ikke hun og koret unna før vi hadde fått denne sangen en gang til som ekstranummer.

 

Det er en imponerende konsert Arne Heimestøl klarer å sette sammen hvert år, to timer med flott musikk og mange bidragsytere.  Antallet aktører er forresten mindre enn det kan synes som – det er ikke bare Anne-Margrethe som har flere roller. 

 

Veldig mange både spiller i korpset og synger i koret. Arnstein Kjensrud hadde dessuten nedlagt et stort arbeide spille inn stemmer til koret før han selv var med og sang.  Olaf Ødegaard, reingjeter og løypekjører, ledet som vanlig det hele med stø hånd og lun humor og deltok selvsagt selv også i koret.

 

Takk for en flott kveld!  Vi er grepa stolte!