Sist oppdatert: 14.04.2014 21:22

9 780 kr på gul basar

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL

  Fredag 11.april hadde småskoletrinnet sin årlige basar til inntekt for «barn i andre land». I år var det hjelpeorganisasjonen FORUT som skulle få pengene. De har både informasjonsmateriell og ting for salg. Dette året går pengene til å bygge skoler i Malawi, et av verdens mest fattige land.

I år er det bare 22 elever på småskoletrinnet. De har både bakt og laget gevinster samtidig som de har fått undervisning i hva pengene skulle brukes til: «Tenk at de yngste barna må sitte under et tre å få undervisning og at de ikke har råd til å kjøpe skrivebok og blyant en gang!»

Elevene var tydelig motivert for å gjøre en innsats. Noen hadde til og med ordnet ting for salg hjemme; en hadde skrevet bok, en annen hadde skrevet dikt for salg, og en hadde snekkert.

Det var som vanlig salg av vafler og kaffe, og ved siden av basar og salg av produkter, ble det rekordinntekt. Elevene i 4. klasse telte opp pengene til slutt og så kom det noen hundre kroner til etterpå; 9 780 kroner er sendt til FORUT!

Hjertelig takk for innsatsen til flittige barn og alle dere som kom på basaren og støttet oss, og til de av foreldrene som tok seg tid til å hjelpe oss med opprydding til slutt!

Bildet viser de eldste elevene med noen av produktene før basaren.