Sist oppdatert: 12.08.2014 08:21

Flott uteområde på Hedalsheimen

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: GUNHILD BREEN OG ARNE HEIMESTØL
Venneforeningen for Hedalsheimen har i vår og sommer lagt ned et stort arbeid til glede for beboerne på  bo- og servicesenteret
.

Arvid Skogstad og Gunhild Breen har hatt regien på arbeidene som er utført. Tidligere har vi fortalt om dugnadsøkter på uteterrasser, fjerning av en svær jordhaug og opparbeiding av plen.

Nå er den nye plenen grønn. Mye gras og kvister er fjernet fra blant annet grøfter. Bjørkene på nordøst-sida av Hedalsheimen har fått færre kvister, og i skråningen rett nedenfor vegen til Brunbakklia pågår det ennå arbeider med å fjerne røtter etter buskvekster og trær.  Her lover Arvid Skogstad at det skal bli fin grasbakke.

Blomsterplanter er det rikelig av, og etter at plenene ble klipt, framstår området rett og slett lekkert. Ta gjerne en tur - ikke bare for å se - men gjerne også for å ta et tak sammen med dugnadsgjengen som fortsatt holder på.

Beboerne har fremmet ønske om at det skal ryddes mer skog slik at de kan se mot Vassfaret. Rådgiver Stig Solbrekken i kommunen har undersøkt om dette er mulig for skolen - og har fått ja. De som vil ha lettvint vedhogst, vil få tilbud om det i september.


Her skal det fjernes flere røtter.