Sist oppdatert: 15.08.2014 07:13

Bryllup i Litauen

 

TEKST: GRO SKINNINGSRUD
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
Den 7.8.2014 giftet Sandra og Peder Olav seg i Vilnius i Litauen. Vi var ca. 20 stykker fra Norge som hadde tatt turen for å være med på feiringen
.


Det var katolsk vielse i Jakuba kirke. Litt annerledes enn norsk vielse, men ikke veldig ulik. Presten tok i mot brudeparet utenfor kirken, og fulgte dem inn. Etter vielsen fikk alle servert champagne utenfor kirken.

Deretter gikk turen til gjestehuset Makcizibis, halvannen time fra Vilnius. Der ble bryllupsfesten holdt. Dagen etter reiste vi tilbake til Vilnius. Derfra dro vi på utflukt til Trakai. Det ble ellers tid til byvandring, shopping , segwaykjøring og masse god mat.

Trakai (polsk: Troki) er en litauisk kommune som ligger like vest for hovedstaden Vilnius. I administrasjonsstedet Trakai med 6100 innbyggere ligger Trakai slott på en øy i Galvevatnet, et av flere vatn i kommunen. Borgen som er den største i Litauen og den fremste turistattraksjonen i Vilnius fylke, ble ferdig restaurert på 1990-tallet.


Bildekilde: Wikipedia

Tettstedet Trakai har som et av Litauens eldste steder en meget rik historie. Her finner man blant annet det eneste gudshuset til det tyrkiske folkeslaget karaimerne som kom til stedet på 1300-tallet og som har beholdt mye av sin egenart. På middelalderen var tettstedet landets hovedstad i en periode.
Trakai historiske nasjonalpark og Auksjtadvaris regionalpark er opprettet innenfor kommunens grenser.

Vi så mange brudepar i Vilnius de dagene vi var der, så det er tydelig at denne byen er populær og gifte seg i. Uansett om du er bedt i bryllup eller ei, Vilnius er en flott by, og verdt et besøk.