Sist oppdatert: 18.08.2014 13:40

Hedøling på fulltid

MAGNHILD HUSEBY
Da har dagen kommet: Jeg er igjen hedøling på fulltid, og jeg må si det kjennes fantastisk.  

Noen endringer i livet så langt: Pendlerturen til/fra Oslo er byttet ut med hyggelige stunder sammen med samboeren min.

Susen fra Sinsenkrysset og t-banen er byttet ut med fuglekvitter og kubjeller. De upersonlige handleturene på Kiwi er byttet ut med hyggelige handleturer på nærbutikken.

SATS er byttet ut med en joggetur i skogen, samt Friskis & Svettis med hyggelige sambygdinger.

Naboen som jeg ikke vet hva heter, er byttet ut med hyggelig familie, venner og bekjente.  Høyblokkene i nabolaget er byttet ut med gårder, jorder, skog og hus. 

Det er godt å være tilbake, for Sør-Aurdal har så mye å by på. Her har man folk man kjenner rundt seg og folk som bryr seg. Innbyggerne i kommunen har en stor dugnadsånd og stå-på-vilje, noe som reflekteres i alle de lag og foreninger vi har. Vi har mye plass og fin natur å boltre oss på, samt Jotunheimen innen rekkevidde.   

Jeg tror flere kunne tenke seg å bo på bygda i stedet for i byene, men de er usikre på om det er gjennomførbart. Sør- Aurdal har noe ved seg som jeg tror andre også ville trives med. Vi må sammen sørge for at det er mulig å få jobb, et sted å bo og at vi har skoler i nærområdet. Vi må snakke varmt om kommunen vår til folk vi møter, så det kan friste å flytte hit eller kjøpe hytte her. Vi må opprettholde det aktive bygdelivet vi har, slik at de som har flyttet ut, kommer tilbake.  

Nå må vi brette opp ermene og jobbe for at vi i framtiden øker befolkningen og videreutvikler kommunen. Norge er et langstrakt land, hvor det skal være liv i kriker og kroker. Sør- Aurdal er ikke en stor kommune, men et bra sted å bo for mennesker i alle aldre.  

Her er det plass til mange flere og vi skal ta dem godt i mot.