Sist oppdatert: 28.08.2014 15:45

Jeg har forventninger – mange forventninger

ROLF GUNNAR OLSEN
Vi er nå i startfasen på en spesiell årstid. I en måneds tid har vi kunnet høste av naturens herligheter, og dem er det utrolig mye av rundt oss her i Hedalen.

Men er det slik at vi som er godt voksne, ikke har klart å lære de neste generasjonene å sette pris på det som modnes ute rundt oss?

Jeg kjenner mange som synes det er godt å spise frukt og bær og grønnsaker, men de fleste jeg kjenner, kjøper det meste på butikken. Noen få gjør som undertegnede, går ut i skogen og fjellet lenge før noe er modent for å se om det er noe å vente på. Vi skaper forventninger og får samtidig mange fine naturopplevelser med balsam for kropp og sjel, sjøl om bøtter og sekker er tomme når vi vender heim.

Noen av oss driver med litt jakt også. Vi går ofte turer med sansene åpne for å lytte og se . Er det noen ryper i fjellet i år? Har hjortedyrene rundt oss fått kalver , og er de på de samme stedene i år?

Det er forventningene som får meg ut på fisketur også.

Noen ganger får vi positive svar på forventningene, andre ganger går vi heim uten svar. Men forventningene blir ikke borte. De får oss ut igjen stadig vekk.

Den spenningen som skapes i kroppen når vi er på jakt etter svar, håper jeg vil vare lenge.

Forventningene er krydderet i hverdagen, og de er gratis…