Sist oppdatert: 23.12.2014 20:49

Stemningsfull julekonsert

  TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

I år som i fjor og mange år før arrangerte Hedalen sangkor og Hedalen musikkorps julekonsert i Hedalen stavkirke. For riktig mange år sia kaltes arrangementet ”Vi synger jula inn”. Nivået på det som framføres ble etter hvert så bra at det nå med rette kalles konsert. 

  

Kirka var fylt til siste plass da klokkene kimte. Kirketjener Knut er en mester til å få fram den rette klangen i våre vakre kirkeklokker.

 

Organist for anledningen, Anne-Margrethe Wilter, fulgte opp med ”Kim alle klokker, ja kim nå før dag i det dunkle”.
 

Korpsets framførte så fire nummer:

Ved Nesland kyrkje, med Ronja som sangsolist, White Christmas, Det lyser i stille grender, og Julekveldsvisa. Her fikk alle synge med.

 

Hedalen musikkorps er et generasjonkorps, der de unge tidlig får slippe til. Bra! Strålende eksempler på god rekruttering var solonumre av Jeanett, Magnus og Markus.
 

Så var det sangkorets tur, og vi fikk høre Nå tennes tusen julelys, Jeg synger julekvad, og Har du fyr.
 

Til orgeltoner fikk vi alle være med og synge Et barn er født i Betlehem og Glade jul.
 

Signe Elisabeth holdt en kort, men tankevekkende andakt.

Korpsets andre avdeling besto av When you wish upon a star, When a child is born, Gjendines bådnlåt og Crimond. Unge solister imponerte. Særlig Ronjas reine toner på flygelhorn.
 

Hyggelig var det også at Arild Bjørnstad igjen svingte taktstokken!

Sangkoret, med sin dirigent Kjell Ivar Vestrom, framførte i sin andre avdeling Det hev ei rose sprunge, Adeste Fidelis og Då gjetarane høyrde englekor. Få mannsstemmer til tross, koret leverer! Denne gangen med solid forsterkning i sølvgutten Halvor. Som solist i Adeste Fidelis framkalte han ei tåre i øyekroken hos flere!
 

Og når musikere, sangere og alle de frammøtte til slutt stemmer i med Deilig er jorden, ja da opplever vi ei mektig stund i den gamle kirka vår!

Stemningen ble forsterka enda et hakk da vi vandra ut i vinterkvelden til lette snødryss.  Takk til alle som bidro til årets julekonsert!