Sist oppdatert: 28.12.2014 19:41

Hvorfor kjører løypemaskinen dit og ikke hit – eller omvendt?

  LINE WERMUNDSEN MORK

Skisesongen er så smått i gang, og rundt hele løypenettet vårt venter det ivrige skientusiaster .VI kan love at løypekjørerne er like ivrige etter å levere løyper til alle!

 

Men som sagt, vi er bare så smått i gang, og snødekket er i tynneste laget for oss som kjører løypene våre i terrenget. Vi kjører svært lite på vei slik de for eksempel gjør på Skeikampen og Sjusjøen .Mange steder er det flotte forhold,  for eksempel på myrene som nå er frosset, men vi er avhengige av at maskinen og scooterne kan kjøre hele traseen – også forbi de vanskelige partiene.

 

Vi har erfart at det nesten hvert år er best snøforhold nord i nettet vårt (mot Muggedalen) tidlig på sesongen .Etter noen utbedringer i traseen på veien dit klarer vi nå å komme fram og sette spor med maskinen der . Maskinen er stasjonert på Søbekkseter og det er ikke heldig verken for maskinen eller sålen på veien å kjøre veien rundt til andre utgangspunkt.

 

Bitte lille julaften forsøkte vi å kjøre rundt Gudbjørghøgda til Fledda, det gikk dessverre ikke så bra .Maskinen sto fast før den kom til Fledda. Erfaringen viste (eller egentlig: bekreftet)  at vi må ha mer snø for å klare det .Vi har kjørt rundt traseen i Fledda med scooter, men det blir selvsagt ikke samme kvalitet.

 

Det ser ikke ut til at vi får mer snø i romjula,  det kan vi ikke gjøre noe med . Vi får glede oss over de mulighetene vi har – og hvorfor ikke forsøke et nytt utgangspunkt?  Kjør til Svarttjern, Reset eller inn i Muggedalen og start turen derfra!  Konseptet er testet og kan anbefales (hilsen Line, ”bosatt” på Søbekkseter) .Det er faktisk  også så  fast underlag at det er fine forhold også utenfor traseene – finn fram de gamle skiene og gå tur på nye steder!

 

Vi ha i god tid sendt våre ønsker om mer  snø til julenissen, og siden jula varer helt til påske håper vi det ordner seg  (selv om han ikke klarte det til julaften).

 

Fortsatt god juleferie!