Sist oppdatert: 29.07.2014 17:46

Før i tida var det fint vær hver eneste dag i sommerferien!

MARI GRØV
Jeg er neppe den eneste som har kommet med denne uttalelsen. År etter år har jeg klaget på at den norske sommeren ikke lenger er som den var. Etter et oppsving i fjor er det i år bare å «bøye seg i hatten», og innrømme at det i år igjen  har vært fint vær nesten hver eneste dag. Nesten litt for fint. Ja, noe å klage på finner man alltid. Selv i verdens rikeste og beste land å bo i.  

De siste ukene har jeg fått være med på mye av det beste norsk sommer har å by på. Musikkfestival i Vinjes fotspor på Eidsbugarden forrige helg, og ny musikkfestival denne helga med Trollrock på Beitostølen. Med toner som sprer seg fra Odd Norstoga til Skambankt og fra lokalt til internasjonalt, har jeg sunget meg gjennom den ene slageren etter den andre i godt selskap.  

Allikevel har jeg en vond bismak. Nyhetsbildet fylles opp med økt beredskap mot terror og nye skudd på Gazastripen. Det er nå en uke siden vi markerte tre år siden tragedien som rammet vårt land i Oslo og på Utøya. La oss ikke glemme hvordan vi lovet å stå sammen og ta vare på hverandre den gangen. Arnulf Øverland oppsummerer mitt budskap bedre enn jeg kunne gjort selv: 

Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!
 

Sommeren er ikke over ennå, og det er ennå mange sene sommerkvelder igjen som skal nytes. Ta deg tid til å sette pris på det du har og de som er rundt deg. Vi kan alle gjøre en innsats, både for kjente og ukjente. Ditt bidrag teller!  

Nyt at vi igjen har en solfylt og varm sommer – vi er heldige.