Sist oppdatert: 07.06.2014 07:29

Ny hurtigladestasjon på Nes

 

OLE GJERDALEN

Onsdag 4. juni ble det åpnet hurtigladerstasjon for elbiler i tilknytning til Shell 7 Eleven på Nes i Ådal. Ordføreren i Ringerike, Kjell B. Hansen, stod for den høytidelige snorklippingen da han og konsernsjef i Ringeriks- Kraft, Ole Sunnset, erklærte stasjonen for åpnet.

Stasjonen er den eneste i sitt slag mellom Sandvika og Bergen, og vil være til stor nytte for el-bilister til og fra Valdres, sa Sunnset i sin tale til de fremmøtte under åpningen på Nes.

Stasjonen er kommet som et samarbeid mellom innehaveren av Shell 7 Eleven, Ole Bjarne Strømmen, og Ringeriks-Kraft, og konsernsjefen berømmet Strømmens pågangsmot, innsatsvilje og evne til å tenke fremover.

Ringeriks-Kraft hadde hatt hurtigladerstasjon i Ringeriksområdet i tankene en stund, men det var først da Ole Bjarne Strømmen banket på døren for et par år siden og meldte seg på som en seriøs aktør at planene skjøt fart.

– Vi er gode alene, men sammen er vi bedre, slo Ringeriks Kraft fast, og dermed tok de sikte på hurtigladerstasjon på Nes i juni 2014. Neste år vil det sannsynligvis komme tilsvarende stasjoner på Vik i Hole, Hønefoss og Sokna.

Elfirmaet ABB ble engasjert til å levere utstyret, mens Ringeriks-Kraft leverer strømmen, og driftselskapet Fortum skal sammen med Shell 7 Eleven serve kundene med ladingen.

I noen innkjøringsdager er ladingen gratis, men når systemet har gått seg til, vil man kunne ”tanke opp” ved hjelp av mobiltelefonen eller en kodebrikke. Prisen anslås til ca. 2,50 kr pr minutt, og ladetiden vil bli på ca. 20-30 minutter.

Ole Bjarne Strømmen kunne høste mange lovord for sitt initiativ, og han sa at han var rimelig stolt over å ha kommet i land med prosjektet. Han ble gratulert av prosjektleder og direktør i Ringeriks-Kraft, Live Dokka, lederen i Norsk elbilforening, Ståle Frydenlund og Jan Haugen Ihle i driftselskapet Fortum.


Ordføreren i Ringerike, Kjell B. Hansen klipper snora og erklærer hurtigladerstasjonen på Nes i Ådal for åpnet sammen med innehaveren av Shell 7 Eleven, Ole Bjarne Strømmen, t.v. og konserndirektør i RingeriksKraft, Ole Sunnset.


 


Direktør og prosjektleder for stasjonsutbyggingen, Live Dokka gratulerer Ole Bjarne Strømmen med den nye hurtigladerstasjonen og overrekker gave fra RingeriksKraft.

Det var mange elbiler til stede på Nes under åpningen onsdag, og alle benyttet anledningen til å ”tanke opp” før de dro videre. I bakgrunnen innehaver Ole Bjarne Strømmen t.v. og tidligere eier Ole Arnt Strømmen.

Stasjonen betjenes enten med en SMS på mobiltelefonen eller med en kodebrikke, opplyser Jan Haugen Ihle i driftselskapet Fortum.