Sist oppdatert: 08.06.2014 12:33

Gudbrandtur i Vassfaret natt til 22. juni

 

TEKST: BJARNE BERG
BILDE: THOMAS MØRCH
 

Mange kjenner til Berteturene, nattevandring, bare for damer, fra Fledda til Vassfaret.  I år gjenoppstår Berteturen og i den forbindelse så synes vi litt synd på mannfolkene som ikke får lov til å være med. Derfor arrangerer vi i år Gudbrandtur samme natten

 


 

Gudbrandturen starter fra Fønhuskoia om kvelden den 21. juni.  Vi følger vassdraget utover forbi Strøsdammennedover mot Suluvatnet mens natta faller på.  Etter en rast her, går vi videre stien utover forbi Dreparhølen, Øvre og nedre Grunntjern.  Kanskje vi tar en tur innom Mølla i Grunntjernsfossen også utpå natta, før vi kommer til Vassfarplassen på morgensiden.  Er vi heldige så kanskje vi kan se om han Gamlegudbrand kan ha et ærend ute på jordet denne morgenen.
 

Turen ender på Skrukkefyllhaugen der alle blir servert frokost klokken åtte om morgenen. Olaf Ødegaard, historiefolteller, reinsgjeter og kjentmann er guide på turen og vil fortelle historier om Vassfaret om folket som bodde der undervegs.
 

Etter frokost blir det busstransport tilbake til bygda for de som ønsker, og de som ønsker å være med på Vassfardagen, kan bli igjen der.

 

Påmelding til info@vassfaropplevelser.no. Pris kr 250,- pr deltaker innbetales til konto 6003 56 06818.  Dette inkluderer busstransport, bompenger og frokost på Skrukkefyllhaugen. Av praktiske grunner har vi satt en begrensning på 50 deltakere på turen.