Sist oppdatert: 14.05.2014 06:42

Takk for ei trivelig eftasøkt

TKEST: ELDOR BRÅTHEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

75 personer hadde takket ja til det som forlengst har blitt en årlig og vårlig begivenhet for godt voksne hedølinger, menighetsrådets «Vi over 60»- arrangement på Lokalet.

Leder i diakoniutvalget, Ingeborg Aaslie, ledet festen slik bare hun kan det. Guri Amundsplass akkompagnerte til allsang. Det vet dere at Guri kan, og i tillegg kan jeg fortelle at denne forsamlinga kunne synge.

Arne G. Perlestenbakken fikk ordet etter første allsang. Denne gangen hadde Arne tatt med bilder fra kirkejubileet, helselagsjubileet og jubileumsfeiringa for søre Bedehuset, i tillegg til noen gamle «er det noen som hugser detta og kjenner att no’n- bilder» som måtte få stå på lerretet ei stund.

Arne sine bildeframvisninger er alltid interessante  og populære, og det arbeidet han gjør med å dokumentere forskjellige hendelser og begivenheter i bygda, kan knapt overvurderes.


Dette bildet ble tatt mellom 1970 og 1980.

Hvor mange halve brødskiver man hadde smurt og lagt pålegg på, vet bare komiteen. Godt smakte det, og jeg vil ikke fortelle hvor mange jeg satte til livs. Påfølgende kake var heller ikke å forakte.

Programmet fortsatte med mer allsang og en «quiss»  som Inger Stensrud hadde laget i stand. Denne gangen skulle vi gjette betydningen av en del gode, gamle dialektuttrykk. Ingen av borda fikk fullt hus, men flere var ganske tett oppunder. Vi som tapte, får glede oss over at ungdommen sitter inne med en god del dialektkunnskap. Forholdsvis nyslått pensjonist  Guri A. var blant vinnerne, og sammen med henne var flere andre av kveldens yngste. 

Gunvor Heiene holdt en velformulert og tankevekkende andakt basert på salmen; -Jeg er en seiler på livets hav, og avslørte at hennes begrensede roferdigheter setter Reidars tålmodighet på prøve under garnsetting og oppatt-taking. I slike tilfelle anbefaler Reidar henne å finne et fast punkt på land å styre etter, og Gunvor pekte på Jesus som et fast holdepunkt...

Arne G., Guri A, quissmaker Inger og andaktstholder Gunvor fikk fortjente blomster, og jeg lærte noe nytt.  Den som er «omios», er usikker eller tvilende. Kommer en ny invitasjon til neste år, og jeg har liv og helse, takker jeg  ja.  Hva den sak angår, er jeg absolutt ikke omios.

Hjertelig takk til Hedalen menighet ved menighetsrådet og diakoniutvalget, og til sponsorene:  Hedalen helselag og Hedalen ungdomslag!