Sist oppdatert: 23.05.2014 16:21

En politisk reise

MAGHILD HUSEBY 

Hva er en politiker? Etter et kjapt søkInternett finner jeg ut at en politiker er en person som deltar aktivt i politisk beslutningstaking og har politiske verv.”

Erna Solberg og Jens Stoltenberg er da i alle fall politikere. Vår ordfører Kåre Helland må da også være en politiker. Er jeg en politiker? Det kommer vel an på hvem du spør?  Jeg har ikke tenkt å ta stilling til dette her, men under Høyres landsmøte på Gardermoen i helgen må jeg innrømme at jeg følte meg litt som en det.

Jeg hadde et delegatnummer som alle andre og en elektronisk ”duppeditt” som jeg brukte til å stemme med og tegne meg til innlegg. Min stemme ved votering telte faktisk like mye som andres stemme, ja til og med like mye som statsministerens stemme. 

Jeg møtte spent opp på landsmøtet fredag. Jeg var litt usikker på hva jeg hadde begitt meg ut på og hva som var forventet av meg. Jeg hadde som mål å lære mye, bli kjent med nye folk og holde et innlegg fra talerstolen. Må si at alle tre målene ble nådd. Det å bli kjent med nye folk og lære mye, var ikke en veldig stor utfordring. Det kommer liksom litt av seg selv.

Utfordringen var å holde et innlegg, og det gjorde jeg. Det er kanskje det mest nervepirrende jeg har gjort og akkurat der og da føltes det egentlig helt forferdelig. Man vet ikke hvordan nervene påvirker en, før man står der. Jeg må si at jeg ble overrasket over hvor nervøs jeg faktisk var, men etterpå føles det helt fantastisk. Når jeg turte a holde et innlegg der, skal jeg tørre å tale for de fleste. Det er tross alt ikke hver dag man taler for statsministeren, øvrige ministere, statssekretærer og 400- 500 andre delegater og pressefolk. 

Å komme til et arrangement hvor man ikke kjenner så mange, kan være en utfordring, men det var lett å komme i snakk med folk fra hele landet. Gjengen fra Oppland og Hedmark var inkluderende og hjelpsomme, og bidro sterkt til at jeg skulle få en fin helg jeg vil huske lenge. Lørdag fikk jeg være med å banke på dører og stå på stand på Jessheim. Vi var ute for å spørre befolkningen om hva som var deres hjertesak og profilere deres nye ordførerkandidat. Lørdag kveld hadde vi landsmøtemiddag hvor alle var festkledde og klare for å hygge seg. Etter en hyggelig middag med morsom underholdning, svingte vi oss litt på dansegulvet og hadde noen uhøytidelige debatter med høyrevenner. 

Å sitte timevis i en stor konferansesal kan være en prøvelse for tålmodigheten. De som kjenner meg, vet at jeg ikke er så glad i å sitte stille og blir fort rastløs. Jeg kan vel si at det periodevis også var tilfelle denne helgen. Innimellom må man bare ut for å og strekke på beina og få litt ny motivasjon mellom alle debatter og formaliteter. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med helgen og håper jeg ved en senere anledning kan få lov til å delta igjen. 

Jeg har det siste året fått være med på mange spennende arrangementer i regi av Høyre. Jeg ble valgt til leder i Sør- Aurdal Høyre i november 2013, har deltatt på fylkesstyremøter i Oppland Høyre, valgvaken til Høyre i Oslo, årsmøte i Oppland Høyre og sist men ikke minst landsmøte 2014. Flere spennende arrangementer følger utover sommeren og høsten. Jeg gleder meg til å få oppleve mye mer.   

Så tilbake til spørsmålet; hva er en politiker? For meg er en politiker en som ønsker å bruke tiden sin på å «drive» landet vårt. Jeg er takknemlig for at noen ønsker å vie  små eller store deler av livet til å drifte Norge og å gjøre landet til et bedre sted å bo. Man kan selvfølgelig være uenig i de ulike partienes mål og virkemidler, men sammen har de fleste politikerne i Norge et felles visjon. De jobber for det de mener er det beste for landet.  Norge/Vi trenger folk med ulikt engasjement, enten man vil sitte i kommunestyret, i partiorganisasjonen eller bidra på andre måter. 

Jeg gleder meg til det videre arbeidet med Sør- Aurdal Høyre. Neste år er det kommunevalg, og vi håper på engasjerte og motiverte kandidater til vår liste. Vi håper også på mange gode innspill fra befolkningen i Sør- Aurdal, på hva de vil at vi skal jobbe for de neste fire årene. Vi oppfordrer alle til å sende sine hjertesaker til sor.aurdal.hoyre@gmail.com slik at vi kan få et program som speiler ønskene til innbyggerne.

Sør- Aurdal Høyre og jeg ønsker å jobbe for å gjøre Sør- Aurdal Kommune til den beste versjonen av seg selv.