Sist oppdatert: 01.06.2014 22:26

Det blir BERTETUR 21. juni

BERIT HAGA BAKKE

  Det har gått mange år siden siste Bertetur, den gikk i 2008. Mye har skjedd, men nå er vi klare igjen! Så nå inviterer vi kvinner i alle aldre til å bli med i vår sommernattsdrøm og gå over fjellet fra Hedalen til Vassfaret!

Vi, BERit og greTE starter ved Hedalen Stavkirke. Her vil vi gi deg en opplevelse i kirka vår sammen med Kristine, før bussen frakter oss til Fledda og starten på Dølavegen.

Vi går mens kveld blir til natt, sola går ned og månen kommer opp. Kanskje får vi den trolske stemningen vi har opplevd på tidligere turer, med tåke over vann og sang fra både gjøk og heilo på vår ferd? Vi vil se på fjell langt borte, lav på bakken og kanskje tar vi en leik underveis (som vi pleier). Og så synger vi litt!

Vi tar et par timers pause ved Storausttjern, når natta er på det mørkeste. Her koser vi oss ved bålet, spiser nistemat og nyter sommernatta mens Grete forteller om Berte Skrukkefyllhaugen. Vi går jo i Bertes ”fotefar”, og det er om lag 160 år siden hun ble født. Vi kaller derfor turen for Bertetur, som vi gikk første gang i 2003. Målet for turen i år er Skrukkefyllhaugen, tidligere har vi gått til Bjørke.

Når det begynner å lysne av dag, går vi videre opp på Hansesprangkollen. Her nyter vi soloppgangen og vidsynet! Og dette er tid og sted for et gjenhør med Fønhus og litt fra "Der villmarka suser"! Vi går videre om Hansesprangsetra, ned langs Gjuvbekken mot Bjørke og til Skrukkefyllhaugen.
Her møter vi karene som har gått Gudbrand-tur fra Fønhus-koia sammen med Olaf Ødegaard.

Marit og Bjarne Berg byr på felles frokost til Berter og Gudbrander! For de som ønsker det vil det være anledning for morgenbad i Skrukkefylla. Bussen vil returnere fra Skrukkefyllhaugen søndag formiddag.

Utstyr: Godt humør, ekstra klær i sekken (ull - det er kaldt om natta i fjellet), litt bålved, fjellstøvler el. og niste/drikke for en laaaang natts ferd mot dag.
Værforbehold ! Vi vil ha barmark og ikke for mye regn !

Kostnad: Vi har regnet ut at kr. 250,- skal dekke buss, bommer, frokost m.m.. Betales ved registrering utenfor kirka klokka 19.30. Vi starter i kirka klokka 20.00.

Det vil komme mer informasjon på Hedalen.no både om Berteturen, Gudbrandturen (som er for menn) og om hva som skjer i forbindelse med Vassfardagen 22. juni. Begrenset deltagerantall (50 ).

Påmelding innen 10. juni: Helst på e-post : bertetur@outlook.com
Evt. telefon: Grete Østerås: 905 80 404 Berit Haga Bakke: 415 49 058