Sist oppdatert: 06.05.2014 06:47

Røde Kors oppsummerer

TEKST: HÅVARD SUKKE
BILDE: ERIK SOLHJELL

Røde kors hadde sammen med Hedalen Løypelag og Hedalen Idrettslag ansvar for Høgdespretten i år også. Været var bra, og det virket som folk koste seg på Høgdefjell denne dagen.

Vi hadde saftstasjoner to dager ute i løypa, til stor begeistring for hyttefolket. Vi skulle gjerne hatt flere, men dessverre så hadde vi ikke folk til mer.

 

På begge saftstasjonene hadde vi skader. Den ene kom rett på saftstasjonen etter et stygg møteulykke med en annen skiløper. Hun fikk dessverre konstatert brudd i armen og en del skrubbsår i ansiktet. Den andre var ei lita jente som hadde vrikket foten. Vi henta jenta i løypa og kjøre henne hjem til hytta.

 


 

Skjærtorsdag fikk vi telefon fra politiet om å sette i gang leteaksjon etter en gutt som hadde gått litt feil i tåka rundt Sæterknatten. Han hadde tatt feil vei og kommet ned i Vassfaret – der det ikke er mobildekning. Men gutten fikk sagt fra etter hvert, så aksjonen ble avblåst før den kom for langt i gang.
 

Oppsummert så har det vært en normal påske for oss på fjellet her – med få skader. Været var også på våre side denne påska, med fine, oppkjørte løyper og veldig mye og blide folk i løypene.

 

Siden givergleden fra hyttebrevet som blir sendt til alle hyttefolk er stor, så kjøper vi i Røde Kors inn nytt, nødvendig utstyr. I år kjøpte vi inn bl.a. nakkekrager og en spesiell ryggbåre for å frakte en pasient skånsomt og sikkert frem til ambulanse.

 

Se brev til hyttefolk i Hedalsfjella som ble sendt ut tidligere i år.

 

Med ønske om et fortsatt fint opphold på Hedalsfjellet utover året.