Sist oppdatert: 19.03.2014 04:06

På leirskole sammen med elever fra Halden

Tekst: Magnus, Mikkel, Ådne, Øystein, Maren, Jeanett, Linn, Mira og Gjertrud

  6. klasse fra Hedalen skole var på tur med vassfaret leirskole. Der møtte vi 6. klasse-elever fra Berg skole i Halden. Det ble mye ski, lek og moro.

Da vi kom til  Vassfaret leirskole tirsdag morgen, fikk vi litt undervisning om å bygge overlevelseshule. Etter det gikk alle ut på jordet til leirskolen. Vi ble delt inn i dyre gruppene, bjørn, jerv, rev, hare, røyskatt og gaupe. Da vi var delt inn i gruppene, begynte vi og leke på ski.

Da vi hadde lekt en stund, dro vi på en tur. Vi fant en liten plass hvor vi hadde bål-konkurranse. Det var gruppene røyskatt og bjørn som vant.

Noen dro hjem, og resten var i hovedhuset og lekte. På kvelden spiste vi middag sammen med Halden-elevene. Vi spiste wiener med grønnsaker og potetstappe. Vi var der til 21:30, vi avsluttet med en quiz.

På onsdagen skulle vi grave snøhuler. Da ble Silje og Mia fra 7. klasse med for å hjelpe oss. Vi ble delt inn i grupper på 3 og 3. Vi gikk ca. 1 km på ski før vi hadde første matrast. De fleste grillet brødskiver. Etter på pakket vi sakene og gikk 1 km til før vi kom fram til skavlen der vi skulle grave snøhulene.

Leirskole-elevene fra Halden laget overlevingshuler, mens vi lagde overnattingshuler. Etter 2-3 timer ble den ene gruppen ferdig, de andre gruppene rakk ikke å bli helt ferdige. Vi ble slitne av all gravingen. Vi spiste litt og gikk tilbake. De var morsomst å ake ned alle bakkene til Søbekkseter.

Torsdag startet vi i Hedalen stavkirke. Vi fikk omvisning, og Geir Stillingen fra leirskolen fortale sagnet om den lille klokka og jenta som ble tatt av huldra. Etter vi hadde vært i kirka, skulle vi gå tur på fjellet. Man kunne velge å gå tre ulike turer, 6, 8 eller 14,5 km.

Klokka 4 var vi ferdige, og nesten alle i klassen dro hjem og pakket til snøhuleovernatting. Klokka 8 på kvelden gikk vi opp igjen til snøhulene. Nå skulle vi overnatte! Vi måtte grave ferdig to av hulene, så laget vi bål og grillet og hadde det fint. Litt før midnatt la vi oss. Alle sov godt i snøhulene. På fredag sto vi opp og pakket. Vi reiste hjem ca. kl. 9. Alle var enige om at vi hadde hatt noen flotte dager.

Vi syns det er kjempeflott av leirskolen å invitere oss – og at foreldrene hjelper til med kjøring o.l.