Sist oppdatert: 18.03.2014 21:27

Fylkesfest i 4H

 

TURI ELISE KAUS
4H Oppland har i helga hatt fylkesfest med utdeling av 4H-plaketten. Totalt var det 31 4H-ere som hadde gjort seg fortjent til å motta 4H-plaketten etter minst sju aktive år i 4H.
 

Plakettmottakerne fordelte seg fra hele fylket, fra Jevnaker i sør til Skjåk i nord. Størst oppslutning fra enkeltklubb var det fra Ildjarnstad 4H i Hedalen. De hadde fem plakettmottakere.

 

Disse fikk plaketten i år: Hanne Bjørgan, Gudbrand Grytnes Jordet og Siri Berg Stensrud. Stine Fekjær Bjone og Ivar Slettebråten Iversen var forhindret fra å møte.

 

Fylkesfesten er tradisjonelt bygd opp:

 

1.  En 4H-ere forteller om «min vei til 4H-plaketten». I år var det Martha Knapp, Skautrollet 4H, Eina som dro oss gjennom sin 4H-histore gjennom ulike minner og opplevelser. Hun trakk spesielt fram leirlivet som en viktig del av fullføringen av 4H-løpet. Spesielt ble 2009 et vendepunkt. Hun hadde bestemt seg for å slutte i 4H, men ville ha med seg Nordisk leir og fylkesleir før hun ga seg. Men etter å ha vært på nordisk i Breim, forandret hun mening og bestemte seg for at 4H var gøy. Her møtte hun så mange nye venner som om hun aldri hadde møtt, hadde det ikke vært for 4H.

 

2.   Leder av landsstyret i 4H Norge, Kari Heggelund, holdt hilsningstale til plakettmottakerne før hun delte ut plaketten til de som møtte frem. Hun nevnte blant annet at forskjellen på en 4H-ere som står her i dag og skal ha plaketten og andre er at dere har lært dere å lage en plan, gjøre avtaler, lage budsjett, føre regnskap og lage en melding. Akkurat de kravene det er i et 4H-prosjekt. Dere har gjennomføringsevne og stayerevne. Dere får til det dere vil. Dere har fått masse nye venner, har lært å ta ansvar gjennom samarbeid med andre i klubben.  Dere har fått en unik innføring i organisasjonsarbeid og kan styrearbeid. Dere forstår rett og slett hva som foregår i samfunnet. Tar vare på folk, natur og mennesker som dere møter. Dere er nå rustet til å møte verden og kan nå oppleve en ny 4H-verden med alle de internasjonale mulighetene som 4H byr på.