Sist oppdatert: 08.03.2014 19:59

Etablering av Mikkjel Fønhus-forening

  KUNDAN ROKSTAD
Etter fem år med Fønhusgruppen sine aktiviteter for å løfte forfatterskapet til naturelskeren og den landskjente forfatteren Mikkjel Fønhus frem i lyset igjen, er det nå tid for å etablere en forening som tar dette arbeidet videre ut til folket sammen med det lokale næringslivet og enda flere engasjerte ildsjeler og samarbeidspartnere i Valdres.

I et av intervjuene i media kom det et spørsmål for ei tid tilbake om Fønhus var glemt, men svaret var at han har ligget på vent inntil vi alle forstod hva han snakket om allerede for 80 år siden om sammenhengen i naturen, mellom den og mennesker og dyr. Fønhusgruppen har over en lengre periode jobbet med Fønhusprosjektet som bl.a. stier, turistforeningshytte, nettside, nyopptrykk av Fønhusbøker, TV-serier, teater, leting etter Fønhus sin MC og enda flere ting som har vært omtalt i media.

For å få til et enda større engasjement og slippe til flere involverte så er det behov for en organisering av alt dette som nå skjer og en større samhandling mellom næringslivet i området og Fønhusprosjektet som Sør Aurdal kommune og Oppland fylke har støttet økonomisk med å ha ansatt en prosjektleder ut 2014.

Førstkommende tirsdag kveld er det etableringsmøte av Mikkjel Fønhus forening i Glasshuset på Bagn. Det har vært et stort ja til å få kandidater til styret i den nye foreningen med både stor bredde og tyngde fra hele lokalmiljøet.

Vi har vært så heldig å få Rolf Branderud i NRK til å holde et foredrag på etableringskvelden i forbindelse med at han har skrevet bøker om Fønhus og han satt som dommer i Kvitt eller Dobbelt da Tom Brenne vant med temaet Mikkjel Fønhus.

På denne kvelden vil det også bli informert om hva Fønhusgruppen har fått til de senere år og om hva den nye foreningen kan jobbe med videre. Følg gjerne med på nettsiden www.mikkjelfonhus.no og vi ønsker alle velkommen til en hyggelig og spennende kveld på Bagn.