Sist oppdatert: 12.11.2014 18:48

Gratulerer, Arne!

  TEKST: ELDOR BRÅTHEN
BILDE: INGEBJØRG LYSTER

I dag er det bare å si som en slagferdig hedøling skal ha svart en gang: - Je visste det itte, men je har tvelt før det.

 


Arne Heimestøl og juryleder Ingeborg Bø
 

Vi som arbeidde sammen med deg på Hedalen barne- og ungdomsskole for en del år siden, hadde en anelse. Nå har vi fått den bekreftet. Du var og er en ressursperson litt utenom det vanlige.
 

Gratulerer med prisen til «årets nettlærer 2014», som du mottok i tirsdag! Juryen skriver: – Han er et lysende eksempel på hvordan deling og tilrettelegging av kunnskap kan gjøres. Stort bedre kan det vel ikke sies.
 

Nettressursen «Norsksidene», som du står bak, har blitt «en uvurderlig kilde til kunnskap for svært mange elever og lærere, ikke bare i Globalskolen, men i hele Norge». De er åpne for alle, og ca. 5000 er innom hver dag.
 

Globalskolen som du var med og startet i 1998 med 15 elever, har nå 1700 elever i 102 forskjellige land. Den utviklinga forutså vi ikke, og det gjorde vel heller ikke du? Ante norskelevene dine, som fikk arbeide sammen med elever i forskjellige land, hvilket pionerarbeid de egentlig var med på?
 

Og for nå å gå over til dagen i dag: - Forstår kommunepolitikerne i Sør-Aurdal hvilken verdi den har, og hvilke muligheter som finnes ved en liten ungdomsskole som kanskje aldri skulle ha eksistert, og som noen prater om å legge ned av budsjettmessige årsaker?
 

Vil du som leser dette, vite litt mer om hvorfor Arne er prisbelønnet? Da kan jeg anbefale nettsidene: www.norsksidene.no  og  www.fleksibelutdanning.no.