Sist oppdatert: 05.11.2014 17:14

Fiber på plass i Kontorparken

  ARNE HEIMESTØL
Onsdag ble en merkedag for Kontorparken i Hedalen. Lang tids innsats fra næringslivet, SAE, Eidsiva og kommunen har ført til at kontorfellesskapet ble den første arbeidsplassen som kan ta i bruk fibernett
.


Osvald Fossholm

Flere kommer til
Om ikke lenge vil skolen og Fekjær psykiatriske senter bli knyttet til nettet. Hallum sentral vil også få fibermating. Når denne er på plass, vil radioen som sender til Hedalen sentral, få betydelig bedre forhold for å sende og motta datatrafikk.

Transportnett til fylkesgrensa
Neste år bygges det fiberkabel videre fra Gunderhuset og sørover slik at transportnettet kommer til fylkesgrensa.

Fiber til folket
Eidsiva oppfordrer de som er interessert i fiber, å melde fra på www.jegvilhafiber.no. Privatmarkedet må nok regne med at det tar noe tid før fiber til hjemmet er vanlig i bygda.

Tenk tid, penger og miljø!
På Kontorparken ble det feiring med kake onsdag. Nå minner Fossholm om at han per i dag har et kontorlokale for to ledig i nybygget. I tillegg er det ledige lokaler i første etasje i det gule nabobygget.

– Om kort tid blir det bom på E16, sier Fossholm. De som bor i Hedalen og arbeider på nett andre steder, kan spare både tid, miljø og penger på å jobbe i Kontorparken. Leie av lokaler vil totalt sett gå i pluss, mener Fossholm. Hyttefolket har også tilbud om å bruke høyhastighetsnettet kontorfellesskapet i Hedalen nettopp har tatt i bruk.