Sist oppdatert: 09.10.2014 20:01

Fibernettet nærmer seg

  ARNE HEIMESTØL
Om ikke mange ukene vil fiberkabel være på plass i deler av Hedalen. Kontorparken, Fekjær psykiatriske senter, Hedalen barne- og ungdomsskole og Hallum sentral vil bli koblet til høyhastighetsnettet.

Dette er en etterlengtet oppgradering av internettforbindelsen til Hedalen. Fra før er det kjent at strekningen Gunderhuset–Hedda skal bygges ut neste år. Hva som skjer med strekningen fra Bergum og nordover, er ikke avklart. Transportnettet følger høyspentlinja gjennom bygda, og det er SAE som har ansvaret for utbyggingen.

Mange vil trolig få glede av forbedret forbindelse når Hallum sentral blir koblet til fibernettet. ADSL kan likevel ikke måle seg med den nettfarten fiberoppkobling kan gi.

Har du ikke meldt interesse for fiber, kan du gjøre dette på www.jegvilhafiber.no.  Eidsiva har i skrivende stund monompol på slik utbygging i Hedalen, og på nettsiden sin skriver selskapet dette:

Flere faktorer påvirker hvor Eidsiva bredbånd bygger ut sitt fibernett. En av de viktigste er stor interesse for fiberbredbånd.

Vi lover ikke å bygge ut selv om interessen er stor, men det øker sjansen betydelig. Andre faktorer som utbyggingskostnader og infrastruktur avgjør om det bygges eller ikke.