Sist oppdatert: 18.10.2014 06:30

Spiller inn kortfilm i Vassfaret

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: VEGARD FINSRUD

Petter Onstad Løkke er produsent for filmen Mammas Mann som denne uka spilles inn på ulike steder i villmarksområdet Vassfaret.

– Vi var på utkikk etter et bynært villmarksområde, og det fant vi i Vassfaret. Det er utrolig fint i her, og i denne dalen har vi funnet mange lokasjoner vi kan bruke i filmen, forteller regissør og manusforfatter Kristoffer Carlin. Han har regissert mange prisvinnende reklamefilmer og har også hatt regi på TV-serier som "Helt Perfekt".


Kristoffer Carlin


Axel Pharo

Filmteam på 23
Innspillingen går over åtte dager. Filmeteamet er på totalt 23 personer; tre av disse er skuespillere, og de fleste i teamet har flere oppgaver i uka opptakene pågår.

– Sist søndag fikk vi oppleve tre årstider på samme dag, og scener kan derfor ikke alltid spilles inn i kronologisk rekkefølge. Ca. åtte timer råfilm blir det før klippingen tar til.

Mammas Mann skal bli en kortfilm på ca. en halv time. Pravda Film har høye ambisjoner for prosjektet, og sikter på nasjonale og internasjonale filmfestivaler.

Trekantdrama
Mammas Mann er et varmt, mørkt og humoristisk "trekant-drama" mellom en enslig mor, hennes sønn og hennes nye kjæreste, sier produksjonsleder Marte Hansen.  – De drar på en hyttetur sammen, og det oppstår knivinger mellom sønnen og dette nye medlemmet av familien. Morens nye kjæreste prøver å innynde seg hos sønnen og få innpass i familien, men sønnen er i høyeste grad eiesyk overfor moren sin – og er ikke ute etter å dele hennes oppmerksomhet.

Mammas Mann er en film som utforsker sjalusiens kompleksitet og stiller spørsmål ved om vi egentlig blir noe sterkere, klokere og tryggere i løpet av livet, eller bare reddere og flinkere til å unngå smerte.

Ekte mennesker
Regissør Kristoffer Carlin legger stor vekt på naturlig samspill mellom skuespillerne. – Han ønsker å skildre karakterene som ekte mennesker, sier innspillingslederen.

Skuespillerne
I hovedrollene finne vi Vegar Hoel og Marte Germaine Christensen. Gutten i trekant-dramaet spilles av Axel Pharo.

Sterk støtte i lokalmiljøet
– Vi har fått mye og god hjelp fra hedøler både med forberedelse til og gjennomføring av filmopptakene, sier Carlin. Filmteamet innkvartert på to hytter. Og så fornøyd er regissøren med både Vassfaret og lokalmiljøets tilrettelegging at han gjerne kommer tilbake for å lage film i Vassfaret.

I utgangspunktet var det enten Bjørke eller Skrukkefyllhaugen som teamet hadde tenkt å bruke som innspillingssted, men da de kom på befaring, var det ikke helt slik de hadde tenkt seg det i forhold til manuset, sier én av de lokale hjelperne, Bjarne Berg.

– Spesielt var det viktig at «hytta» lå i vannkanten – og gjerne litt dystert til. Det stemte ikke helt på disse stedene. Etter noe leting på aktuelle hytter i området fikk de lov til å bruke ei hytte ved Nedre Grunntjern, men mange av utescenene blir spilt inn på forskjellige steder i Vassfaret.

Berg forteller at flere har prøvd å hjelpe så godt som mulig med praktiske oppgaver. – Nå sist var det spørsmål om vi klarte å skaffe noen levende fisker som de hadde bruk for i ei scene. Dette klarte vi, så nå er fem røyer fra Aurdalsfjorden blitt filmskuespillere. Det er veldig moro at Vassfaret også blir brukt til slike ting!