Sist oppdatert: 02.10.2014 21:35

Lions club Vassfaret på Vassfartur med pensjonister

  OLAF ØDEGAARD
Sola og turdeltakerne strålte om kapp da årets høsttur til Vassfaret og Fønhuskoia, blei arrangert den 18.september. Det var andre året at Lions club Vassfaret inviterte med pensjonister fra Nes, Begnadalen og Hedalen, på tur til Fønhuskoia ved Strøen.

Medlemmer av lionsklubben sørget for transport, og i samlet flokk gikk turen ned til Strøen, som er det øverste og største vannet i Vassfaret. Fønhuskoia er den nyeste og mest besøkte turisthytta til Ringerikes Turistforening.

I år som i fjor, viste værgudene seg fra sin beste side, og en god kaffekopp kunne nytes i hytteveggen, med utsikt utover den speilblanke Strøen og øvre delen av Vassfardalen.

Mange av turdeltakerne kjente Vassfaret fra gamle dager, mens for enkelte var dette det første møte med denne delen av dalen. Informasjon og historier fra Vassfaret blei fortalt, og det var en lydhør forsamling på Fønhuskoia denne dagen.

Matservering er en viktig ting når en er ute på tur. Rømmegrøt og spekemat stod på menyen, og etter ei god matpause, koste alle seg ute i denne fantastiske høstdagen.
Neste høst blir det ganske sikkert en ny tur, for det er vel ingen tvil om at Lions Club Vassfaret bør gjøre dette til en tradisjon!

Deltaker som var med i år:
Fra Nes: Martin Briskodden, Ella Lindelien, Astrid Holmen, Jytte Holte, Magnhild Hømansberg, Bjarne Hømansberg

Fra Begnadalen: Randi Andreassen, Sigvald Amundsen, Sigrid Flister, Else Kværna, Ola Kværna, Synnøve Kolsrud

Fra Hedalen: Jørgine Myrvang, Harry Brenden, Olga Grønhaug, Kjellaug Lie, Mathea Myhra.