Sist oppdatert: 04.10.2014 00:41

"Ulvesaken" oppklart?

  En hundeeier fra Begnadalen har tatt kontakt med redaksjonen om gårsdagens oppslag om mulig ulveobservasjon. Her gjengir vi brevet:

Vi har to huskyer, den ene har blitt tatt for ulv når vi har vært på tur. Det er to tisper, som opptil flere ganger i uka stikker av, og vi klarer ikke kalle dem inn, selv om de stikker i det vi skal sette på dem sele.

De er merket med navnetag, og flere ganger har folk ringt fordi de streifer rundt på egenhånd. En gang for to uker siden streifet de rundt i 14 timer før de tok veien hjem igjen.

Vi er ofte rundt og leter både i bil og til fots, så mange har vi fått snakket med på vår vei, men med nye jegere i åsen, kan i alle fall den ene av de to lett tas som ulv på størrelse og utseende på litt avstand.

Vi er lei av eskapadene til de to, men ønsker ikke at de blir felt som ulv. Legger med bildet av de to. Vi beklager ovenfor alle at de er til bry for andre. Vi har naturlig nok ingen kontroll på hvor de er eller hva de gjør på sine ville ferder i åsen, all den tid vi ikke finner dem selv.

De har aldri kommet hjem med blod på seg, men det er åpenbart noe i åsen som fenger dem. Den sorte og hvite tispa er ny for oss, og en omplasseringshund. Ferdene begynte etter at vi fikk henne i sommer.