Sist oppdatert: 09.10.2014 06:50

Hjertelig tusen takk!

CHARLOTTE KULTERUD
Da jeg skulle sette meg til å skrive denne kommentaren, måtte jeg virkelig tenke meg om for å finne et passende tema. Hva har jeg på hjertet som dere der ute kunne være interesserte i å lese? Da slo det meg at jeg ville benytte anledningen til å takke alle som støttet lærerne gjennom streiken.
 
Jeg anser meg selv som en passelig opplyst lærer når det gjelder hovedavtale, tariffavtale, arbeidstid og lønn, og er nok ikke rette person til å begynne å skrive om det.

Men årets streik engasjerte også meg. Jeg er sikker på at mange har hørt og lest grunnene til at lærerne ønsket å beholde fleksibiliteten i yrket sitt, så det behøver jeg ikke å liste opp akkurat nå. Nei, jeg vil få fram at denne streiken i stor grad har hatt støtte hos politikere, media og ikke minst foreldrene. Det er lenge siden en lærerstreik har hatt så stor støtte.

I alle yrker finnes de som slurver, sluntrer unna og som ikke gjør jobben sin godt nok – det finnes også helt sikkert noen i min yrkesgruppe, men jeg er veldig takknemlig for at ikke disse var i fokus nå. Dere så oss som virkelig ønsker å gjøre en god jobb, som bryr oss om elevene og som hele tiden prøver å finne nye måter å lære bort på.

Dere forstod at det ikke bare var snakk om en gjeng sutrekopper som ville beholde ferien sin, men en gjeng som var opptatt av å gjøre sitt beste for elevene og foreldrene. Gjennom blant annet leserinnlegg og facebook – kommentarer har dere gitt deres støtte til oss, og takket være dere vant vi fram.

Et bevis på tilliten vi har hatt under (og etter) denne streiken er undersøkelser gjennomført i høst der 76 % av befolkningen mener at lærerne gjør en god jobb. 31 % mener de gjør en ”svært god jobb”. Jeg må bare innrømme at det gjør godt å lese! Hjertelig, tusen takk fra en hardtarbeidende lærer som er veldig glad i jobben sin!