Sist oppdatert: 13.09.2014 05:42

Flytter hjem til Hedalen

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
Familien Marit Aabye Fossholt, Jostein Lie og dattera Mille (11 mnd.) bosetter seg i Lisbråten.


Gunn Karin og Svein Harald får Jostein, Marit og Mille som nærmeste naboer.

Marit og Jostein har vokst opp i samme bygd og gått i samme barnehage og skole. Nå starter arbeidet med å totalrenovere og utvide huset familien overtar etter Josteins bestefar, Mekkel Lie. Til påske håper de at huset skal stå innflyttingsklart, da med fem soverom. – Vi bygger slik at det skal være plass til flere barn, forteller Marit.

Arbeid
Hun er utdannet sykepleier og jobber i hjemmesykepleien. Jostein er bilmekaniker og spesialist på Toyota. Før paret flyttet til Hedalen, bodde de i Drammen.

Både far og farfar til Jostein har jobbet på bilverkstedet i Lisbråten. – Kommer du til å gå inn i den virksomheten? undrer vi.


Mekkel bor nå på Hedalsheimen. Her har han oldebarnet Mille på fanget.

– Foreløpig er det ikke arbeid til meg der, men det kan jo ordne seg hvis alle som skal ha seg bil i Hedalen og omegn, kjøper et visst japansk merke, smiler Toyota-spesialisten lurt. Fram til 1. januar har han jobb i Drammen, og nå er han på utkikk etter ledig jobb som ikke ligger fullt så langt unna.

Skolesaken
– Da vi bestemte oss for å flytte tilbake til Hedalen, hadde vi ikke forestilt oss at skolesaken skulle komme opp igjen, sier Jostein. Marit forteller at det er hele ti barn på samme alder som Mille i Hedalen. – Vi håper at både skole og barnehage skal bestå, men ser at vi har tatt en sjanse med å flytte hit nå.

Begge peker på det flotte lokalmiljøet de har fått vokse opp i og ønsker at dette skal komme egne barn til del også. – For oss var det trygt og godt å kunne gå på en liten skole der alle blir sett.

Bomiljø og fritid
Marit synes det er fint å møte andre foreldre og barn på barnekafeen som Hedalen ungdomslag arrangerer. Jostein ser fram til å være med på karate og gubbefotball.

– Det er billigere å bo i Hedalen enn i en by. Strømleien er imidlertid høy. Før tenkte vi at vi kom til å savne byens tilbud om vi flytta hjem. Nå ser vi at vi kan nå disse tilbudene om vi vil, for avstanden til større tettsteder er overkommelig.

 – Vi trives med det Hedalen har å by på. Dessuten har vi familie og slekt her, og det betyr mye for både oss og dattera vår, sier Jostein.