Sist oppdatert: 23.09.2014 06:00

Vil bo tett på naturen

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: MAIKEN OG MARTIN
Familien Maiken Juhl, Martin Hald og Una (tre mnd.) har flyttet fra København til Hedalen
.

Martin jobber som som idrettskonsulent på Fekjær psykiatriske senter, og Maiken, som er fysioterapeut, har fødselspermisjon dette året. Neste år håper hun å få seg jobb i nærområdet også.

Høye bjerge
– Jeg har ansvar for at pasientene i Fekjær er aktive både når de er på senteret og når de er ute i naturen. I Hedalen har vi betydelig høyere og vakrere bjerge enn i Danmark, smiler Martin.

Både han og Maiken har vært i Norge mange ganger , og de trenger neppe grunnleggende opplæring i å gå på ski, for Maiken har vært alpininstruktør både i Østerrike, Frankrike og Hemsedal. Martin elsker å gå på langrennsski. Sistnevnte aktivitet ligger det godt til rette for både på for eksempel onsdagsrenn og i løypenettet Hedalen løypelag sørger for i Hedalsfjella.

– Vi ønsker å bo tett på naturen, og det gjør vi i Hedalen, sier Maiken. Paret har mange venner som deler interessen for friluftsliv, og de regner derfor med at det blir flere som kommer på besøk i Brunbakklitunet i året som kommer.

Godord til bygda
Å bli kjent med hedøler er også et mål. – Jeg har vært på barnekafé og Friskus & Svettis forteller Maiken. – Mitt inntrykk er at det er lett å bli kjent med hedøler – blant annet gjennom idrett. Vi opplever en stor åpenhet og vennlighet i bygda vi har kommet til.

Martin peker på fagmiljøet han er blitt en del av. – At både unge og eldre arbeidstakere kan jobbe sammen slik vi gjør i Fekjær, er et stort pluss.

Martin har også sans for fotografering, og han har stor respekt for arbeidet naturfotograf Ole Jørgen Liodden har lagt ned.