Sist oppdatert: 22.04.2015 22:11

Selvtillit på timeplanen

  KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
Tirsdag denne uka framførte valgfaget "Sal og Scene" musikalen "Jakten på selvtilliten". Dette er egentlig en del av Lions sitt undervisingsopplegg "Det er mitt valg", som handler om klassemiljø, sosiale ferdigheter og arbeid mot rusmidler
.

Jeg tror det er omtrent tjue år siden musikalen sist ble framført i Hedalen. Da var det elever på mellomtrinnet som var skuespillere. Elevene hadde derfor skrevet litt om på replikkene, slik at det var litt mer "up to date" i forhold til både aldersgruppa og 2015, men ellers er vel det å slite med dårlig selvtillit noe som kan være aktuelt for alle aldersgrupper til alle tider, vil jeg tro.

– Det er de som har dårlig selvtillit selv, som prøver å stjele den fra andre, ble det sagt flere ganger. Noe å tenke på, det! Elevene fra 1. til 10. klasse satt i all fall musestille og fulgte godt med den timen som forestillingen varte.

Om kvelden var det bygdefolkets tur til å få se. Salen var godt fylt opp, da også av foreldre, besteforeldre og andre interesserte.

De ni elevene på scena var aktive i mange roller. De både danset og sang innimellom replikkene sine. Mina spilte hovedpersonen Lotta. Hun bar forestillingen på en veldig trygg og troverdig måte. Rønnaug hadde forestillingens fineste kostyme. Både kostymet og måten hun framførte rollen sin på, gjorde henne til en nydelig drømmeprinsesse. Ellers merket jeg meg Eiras framføring. Hun hadde vel ingen hovedrolle, men hennes innlevelse, mimikk, kroppsholdning og ikke minst sangprestasjoner gav forestillingen ekstra gnist!

Og bakerst i salen satt Geir fra teaterlaget og styrte lyd og lys. Hva hadde skuespill vært uten det? Han hadde vært på skolen 3 1/2 time før og rigget til, og etterpå var det sikkert like mye arbeid å ta ned...

Lærer Lena Aspmo Fosholt og hennes elever har i all fall all grunn til å være fornøyde med denne framføringa også!