Sist oppdatert: 28.04.2015 14:13

Festen "Vi over 60" 25. april

  TEKST: ANNY PERLESTENBAKKEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Til tross for kjølig, grått og litt regntungt vær, møtte om lag 85 festkledde i alderen 60–97 år opp på Nordre Lokalet for å være med på årets fest.  Kveldens programleder, Ingeborg, ledet oss som vanlig trygt gjennom kvelden med sine morsomme kommentarer

 

 

Sogneprest og forfatter Steinar Ekvik trollbandt salen med et humoristisk og tankevekkende kåseri over temaet ”Kunsten å omfavne det livet vi har fått”.  Han kom med mange eksempler på  at det er viktig å gjøre det beste ut av det livet vi selv lever, i stedet for å være misfornøyde og hele tiden ønske at ting skulle være annerledes. – Det kommer ikke an på hvordan man har det, men hvordan man tar det! En del gamle ord og uttrykk hadde han også omskrevet, så latteren runget i salen.         

 

Ronja og Emma sang og spilte for oss. Koselig at yngre krefter kan oppmunter oss eldre med nydelige sangstemmer og fin musikk. 

 

Vår egen sogneprest, Signe, var ansvarlig for kveldens Quiss. Hun hadde laget spørsmål knyttet til krigsutbruddet i 1940. Spørsmålene skaffet gjestene en god del hodebry. 

 

Inger Olea spilte taktfast til allsangen. Hvis vårstemningen manglet da vi kom, var den i alle fall på plass da vi dro hjem.

 

I pausa kosa vi oss med snitter og ringerikskringle i tillegg til å kunne snakke sammen. 

 

På vegne av menighetsrådet vil jeg gjerne få takke for det gode samarbeidet med Ungdomslaget og Helselaget.  Ungdomslaget stiller gratis hus og vask. Helselaget sponser maten og bistår ved arrangementet. Menighetsrådet med diakoniutvalget i spissen er hovedansvarlige for gjennomføringen av arrangementet. En ekstra takk fortjener både Martin og ”vesle” Arne: Martin fordi han både kokte kaffe og stod for oppvasken. ”Vesle” Arne fordi han fotograferte slik at dere som ikke var der, også kan få et lite innblikk i festen.