Sirkus Hedalino – og 50 liter popcorn

TEKST: SIGRID BREDESEN FOSSHOLT
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

For tredje året på rad var temaet sirkus på avslutningen for idrettsskolen. I år sto det lokale sirkuset Hedalino for underholdningen.

Sirkusforestillingen er et samarbeid mellom Hedalen barne- og ungdomsskole og idrettslaget i bygda. Denne høsten er det hovedsakelig valgfagene på ungdomsskolen – «sal og scene» og «fysisk aktivitet og helse» – som har jobbet med prosjektet.

Det kom over 100 publikummere til forestillingen og idrettslaget spanderte gratis popcorn og saft. Denne kvelden ble det sannsynligvis satt Hedalsrekord i popcornspising – hele 50 liter popcorn ble på magisk vis borte.

Variert og spennende show
En stødig sirkusdirektør ledet oss gjennom en variert forestilling med alt fra klovner til løver. Sirkus Hedalino hadde alt et sirkus kan by på og vi fikk blant annet se hvordan Karatemestrene på imponerende vis knuste planker ved bruk av både tankene og knyttnevene.

Vi ble forhekset av magikere, Hedalens ballerina var på plass og høstet stor applaus for sin fremføring. Superlinesjonglørene har i løpet av kort tid lært seg å sjonglere, og lot seg ikke distrahere av at så mange bygdefolk hadde møtt opp.

Sirkus Hedalino hadde også fått hjelp av elever fra mellomtrinnet som imponerte både på enhjulssykkel og med sine akrobatiske ferdigheter.
Sirkus Hedalino hadde to forestillinger. Dagen før var hele skolen og barnehagene i Hedalen og Begnadalen invitert. Dette er andre året skolen arrangerer sirkus i gymsalen. Sirkus Hedalino kunne tilby et spennende og variert show som falt i smak både hos barn og voksne.

Bredde og allsidighet
Visjonen til Hedalen idrettslaget er – mestring, glede og allsidighet. Forhåpentligvis vil sirkuset bidra til å inspirere barn og unge til å prøve nye aktiviteter. Å jobbe mot en sirkusfremvisning kan være en motivasjon for de som ikke driver med tradisjonelle idretter som for eksempel fotball eller ski. Å jobbe med sirkus engasjerer mange og sirkusartistene viste at det bobler av kreativitet og mangfold i Hedalen.


 


Sist oppdatert: 09.12.2015 20:53