Sist oppdatert: 22.12.2015 06:09

Julekonsert i Hedalen kirke søndag 20. desember 2015

  TEKST: RIGMOR BRENDEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

Dette med «å synge jula inn» i Hedalen kirke, sammen med Hedalen sangkor og Hedalen Musikkorps, har lange tradisjoner i bygda.

 


 

I år er det ikke så mye som minner om jul utendørs i alle fall, og med det såpeglatte føret vi har nå, var det nok mange som ikke våga seg ut. Kirka var likevel godt besøkt denne kvelden.
 

Etter kirkeklokkenes malmfulle klang ble vi ønska velkomne av Ellen Skrinde Øverby, som bad oss senke skuldrene og komme i riktig julestemning.

Som tidligere år satt Guri Amundsplass ved orgelet, og konserten åpna med allsang.  «Tenn lys! Et lys skal skinne»
 

 

Korpset spilte så tre nummer dirigert av Arild Bjørnstad. White Christmas, Home for Christmas med Ronja Nerbye som solist, og Det lyser i stille grender.

I år har korpset fire nye aspiranter, og selv om de bare hadde hatt noter i noen uker, spilte to av dem en kjent julemelodi, og fikk ekstra applaus for den. Korpset trenger de unge!

 

Så sang vi sammen salme nr. 40 «Å kom nå med lovsang»

Så hadde koret en avdeling med tre sanger. Her var Kjell Ivar Vestrom dirigent. De sang «No koma Guds englar» og «Bryt ut i sang». Med Kjell Ivar ved pianoet fremførte de så « Mariavise» med Arnstein Kjensrud og Mari Fossholm som solister.
 

Så sang vi sammen «Mitt hjerte alltid vanker» til Guris orgeltoner.

Det var andakt ved Signe Elisabeth Kvåle. Med utgangspunkt i en legende/eventyr minnet hun oss om hvor viktig det er å ikke være avvisende, men gi hverandre omsorg og varme, det trenger vi alle!
 

Så fulgte igjen allsang med salme nr 90. «Deilig er den himmel blå»

Korpset spilte så tre stykker til. Først «Jul,Jul strålande jul» med Arnstein som solist, og Arild som dirigent. For den som elsker mannsstemmer, var dette virkelig en «lise for sjelen»
 

Så fulgte «Crimond  og When a child is born»

I andre avdeling dirigerte Kjell Ivar koret gjennom « Gled deg du jord» og han spilte også piano til «Maria si vise»
 

Anne Britt Omsrud leste så et tankevekkende dikt.

Etter denne fine, allsidige konserten var det nok mange som kjente at julestemninga steg mange hakk.

 


 

Da alle reiste seg til slutt og sang «Deilig er jorden» sammen med korps og kor, tror jeg vi kjente på takknemlighet for at vi fortsatt bor i et fredelig hjørne av verden, og kan forberede oss til julefeiring.

Hjertelig takk til arrangørene, og GOD JUL til alle.