Sist oppdatert: 15.01.2015 21:47

Det kan da ikke være mulig?

RØNNAUG SØRLIE
Jeg leser: ”…..når skolen legges ned, endres formålet til skolebygget, og det skal ikke leies ut, avhendes eller selges til foretak som har fastsatt skoledrift som formål.”

Jeg er en ivrig avisleser. Jeg har bortimot 60 års erfaring i å lese aviser. Jeg har også lest mange offentlige rapporter i mitt liv. Jeg har om ikke 60, så i alle fall 40 års erfaring i det også.

Andres skriblerier kan gjøre meg klok og ettertenksom, andre gjør meg storøyd og forskrekka.

Er det virkelig sant det som står i sitatet over?
Hvis jeg en dag vinner i Lotto, ønsker jeg å kjøpe Hedalen skole. Det gjør jeg fordi all min avislesing de siste åra har lært meg at hvis du har mye penger, så skal du investere i eiendom.

Jeg kjøper Hedalen skole fordi det nå etter hvert er blitt en oppegående bygning, der det er gjennomført diverse rehabiliteringer og istandsettinger, slik at bygningen framstår som solid og ordentlig.

Siden jeg har så mye penger, oppretter jeg et foretak. Et foretak som skal få pengene mine til å yngle. Det er i avisa jeg har lært at det er slikt en gjør når en har mye penger.

Så har jeg tenkt å leie ut til noen som vil drive skole i bygda. Det er jo veldig fornuftig, for bygget er jo veldig skikka til slik virksomhet.
Da sier Sør-Aurdal kommune at ” sorry, du får ikke kjøpt huset likevel, du må leie ut til noe annet enn skole”! Er det mulig?