Sist oppdatert: 30.01.2015 06:38

Bedriftsbesøk i skoletiden

 

KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
Torsdag 29. januar var 3. og 4. klasse på besøk på Hedda hytter. Klassen har tema om næringsliv før og nå, og hva var da mer naturlig enn å ta en tur til én av bygdas største bedrifter; Hedda hytter?

Vi ble tatt godt imot av sjefen sjøl, Magne Omsrud. Han fortalte bl.a. at han begynte å arbeide på fabrikken som femtenåring! Den gangen hadde ungdomsskolen et eget valgfag som het yrkesutplassering. Magne valgte altså å være på Hedda hytter én dag i uka et helt skoleår. Senere har han tatt mer utdanning, men han planla ikke da at han en dag skulle komme tilbake hit som sjef.

Vi fikk være med på en runde og se både kontorer, produksjonshall, lager og til slutt  komme inn i ei ferdig hytte. Det var ikke bare snekkere som arbeidet på hyttefabrikken, selv om den yrkesgruppa også var i aksjon, det så vi godt!

Skal det bygges hytter, må de tegnes og planlegges, noen må reklamere for dem og sørge for at noen kjøper dem, noen må kjøre lastebil og truck med materialer og ferdige produkter, og noen må passe på at alle får lønna si hver måned og holde orden på alle pengene som går ut og inn.

Elevene hadde forberedt seg på besøket; de hadde bl.a. skrevet opp spørsmål, og Magne svarte villig og greit på både hvor mange som arbeidet på fabrikken, hvilke yrkesgrupper som arbeidet der, hvor mye det koster å sponse en idrettsutøver, hvor lang tid det tar å bygge en vegg eller ei hel hytte, og mye annet som en elev kan lure på.

Besøket varte i en drøy klokketime, og den timen gikk fort! Elevene fulgte interessert med på det som ble vist og fortalt. Og, hvem vet: Kanskje én eller flere av dem kommer til å ha hyttefabrikken som arbeidsplass i framtiden?

Tusen takk til Magne og hans stab for at vi fikk komme og oppleve en bit av næringslivet i bygda vår!