Sist oppdatert: 19.06.2015 06:01

Enstemmig ja til utbygging for 120 millioner kroner

  ARNE HEIMESTØL
- Dette er en jubeldag for barn og unge i Sør-Aurdal, sa Stig Solbrekken (Ap) da kommunestyret behandlet saken om utbygging i Fossvangområdet torsdag kveld.

Mange kommunestyrerepresentanter var tilfredse med romprogrammet som ble lagt fram. Flere beklaget imidlertid at det ikke var funnet plass til terapibasseng.

Tilskudd
Noen uttrykte bekymring over at planene har fått økt kostnadsramme. Samtidig viste flere til at prosjektet er planlagt slik at det skal gi maksimalt tilskudd.

 – Det har ikke vært mulig å holde seg innenfor tidligere vedtatt kostnadsramme på 90 millioner kroner. Vi får nå et bygg som er 30 millioner kroner mer verdt, og på grunn av tilskudd betaler vi ikke mer enn 16 millioner kroner ekstra for det, sa rådmann Erland Odden. Han la til at kommunens lånegjeld blir høy, at avsetning til fond blir liten, og at en må være kritisk til påplussinger.

Flere driftstilpasningsprosesser?
Med glimt i øyet kom varaordfører Svein Bakke (Ap) med følgende kommentar: – Jeg har vært med på å vedta mange store prosjekter, og økonomien i dette er jeg ikke bekymret for i det hele tatt. Blir det problemer, setter nok ordfører Kåre Helland i gang en ny driftstilpasningsprosess.

Saken
Her er saken som ble lagt fram tre dager før kommunestyret gjorde sitt enstemmige vedtak om utbygging for 120 millioner kroner.