Sist oppdatert: 09.06.2015 06:11

Tale til konfirmantene

 

  Her gjengir vi talen Anne-Margrethe Wilter holdt til konfirmantene i Hedalen stavkirke sist søndag.

Hurra for de flotte konfirmantene og gratulerer med dagen! Kjære Rønnaug, kjære Yoko Rebekka, kjære Eira, kjære Marie, kjære Herman, kjære Lars Andreas, kjære Trym, kjære Ole Morten, kjære Stig, kjære Elise og kjære Kristin.

Jeg er veldig glad for at jeg får dele denne spesielle dagen med dere. Dere angår meg, dere har en stor plass i hjertet mitt. Vi har tilbrakt mange timer sammen i snart fem år, ikke bare på skolen, men også på ulike turer. Jeg setter stor pris på dere for den hver enkelt av dere er, og jeg er veldig glad i dere. Jeg har ikke alltid vært like glad for det dere har gjort i blant, men det ødelegger ikke for gleden ved å kjenne dere, være sammen med dere. Og jeg, jeg er bare en alminnelig lærer.

Hvor mye mer er da ikke Gud og Jesus glad i dere for den hver og en av dere er, og hvor mye mer enn meg har ikke Han lyst til å være sammen med sitt skaperverk, dere, oss.

I dag kan jeg si til dere at Jesus har vært min beste venn gjennom livet så langt. Det høres kanskje rart ut for mange, men jeg er ganske enkel i min tro. Det er mye jeg ikke helt skjønner, men det er ikke så viktig for meg å fatte alt. Jeg får heller undre meg litt,  men jeg har valgt å tro, og jeg har erfart at det holder. Jeg får bruke mine evner, tanker og fornuft til å ta valg. Jesus har gitt oss et godt eksempel på hvordan man kan møte alle mennesker med kjærlighet og tilgivelse. Ikke så lett, men det er lov å prøve, og prøve om igjen – mange ganger. Det er så fint.

Jeg ønsker for dere at dere skal ta sjansen på å finne ut litt mer om hvem Jesus er. Han er en ganske spennende og utfordrende person. Jeg ønsker at dere skal tørre å satse på Jesus som venn og veileder gjennom livet.

Dere er unike, dere kan mye, har mange gode egenskaper, har mange evner. Dere er gode på samarbeid og liker å gjøre ting sammen. Det vitner denne dagen om. Dere er glad i hverandre. Det lover godt for framtiden om dere tør å bruke alt dette, være dere selv og stå opp for deres meninger, stå opp for dem som trenger en god venn, stå opp for en rettferdig verden – slåss mot urett og ondskap, være solidariske med dem som trenger at vi deler.

I dag er dere i sentrum for alles oppmerksomhet – og kjærlighet. Alle som er gjestene deres i dag, er glad i dere og elsker dere, slik dere er. Tenk på det - kjenn på det – og glem det ikke når hverdagen kommer. Ta med dere all godhet dere får i dag som en skatt ingen kan ta fra dere, men den skatten kan deles, og gjør dere det, så blir den bare større. Denne skatten er mer verdt enn alle gavene dere får i dag. Men gled dere over dem også! Det er så absolutt deres dag i dag.

Det er så mange ord som kan sies, så hva skal jeg si til slutt – vi sees i morgen – og Guds fred til dere i dag og alle dager!