Sist oppdatert: 12.03.2015 19:18

Beklager, Hedalen!

  HANS ALLERGOTH, BEGNADALEN BYGDEUTVALG

Ut fra hvordan mine uttalelser ble presentert i onsdagens nettavis av Avisa Valdres (sikkert gjengitt i torsdagens papirutgave) kan jeg skjønne at dere i Hedalen kan reagere på dem. Det kan lett tolkes dit hen at jeg alltid har ønsket og villet at Hedalens ungdomsskole skulle bli flyttet til Bagn. Jeg er skuffet over rådmannens forslag, ikke over at ungdomskolen i Hedalen består.

 

Jeg har aldri og vil aldri si noe som dette. Mitt fokus i denne skolesaken har vært å forsøke å holde barnas beste i fokus, og skåne dem mest mulig. I mitt seneste leserinnlegg talte jeg for Hedalen og reiseveien om en skole skulle ligge i Bagn. Dette gjelder både ungdomstrinnet og barnetrinnet. Likevel – om man måtte ta valget å sende enten barneskoleelever eller ungdomskoleelever lengre med buss, er jeg ikke i tvil hva jeg ville valgt. Dette er uavhengig av bygd, kommune, fylke, land. Og en hel nøytral observasjon fra meg personlig.

 

Jeg ser at dette kan tolkes mot ungdomskolen i Hedalen nå, og jeg beklager dette virkelig. Det er ikke min intensjon å skape usikkerhet, frustrasjon og eventuell splid mellom bygdene. Jeg trekker mer enn gjerne dette utsagnet tilbake. Jeg mener det er flott at hele Hedalen og Bagn skole består med tanke på barnas beste og samholdet og miljøet for Hedalen og Bagn skole og bygd.

 

Dere skal være stolte av hvordan dere har håndtert denne saken, og dere er et eksempel på hvordan - om man står sammen kan man klare alt.

 

Vi i Begnadalen synes det er fantastisk med det samarbeidet vi har med Hedalen innen lag og foreninger. Vi ønsker at dette skal fortsette å blomstre og at vi fremover sammen kan stå sterke her i sør, uavhengige av hva som skjer med skolen. Om Begnadalen blir flyttet til Bagn, kan dette samarbeidet svekkes, noe vi ikke ønsker.

Jeg har også et håp at vi kan få slutt på denne stort sett vennlige, men allikevel ”skittpratet” om ”de over åsen der”. Dette er oss voksnes ansvar!

 

Igjen - beklager på det dypeste for min uttalelse i avisa Valdres.

 

Mvh

Hans Allergoth

Begnadalen Bygdeutvalg