Sist oppdatert: 15.03.2015 15:17

Barnehagedagen

  TEKST: MARTE GØRIL ILDJARNSTAD
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Hedalen Naturbarnehage markerte årets barnehagedag 10. mars, med dagstur til lavoen vår. Barnehagedagen skal gjennomføres i alle barnehager i Norge. Hvert år er det ulike temaer

 

 

«Gjennom sitt prosjekt Friluftslivets år 2015 ønsker Klima- og miljødepartementet å gi friluftsliv økt oppmerksomhet. De håper på økt deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkningen og at flere bli bevisste på de positive effektene friluftsliv har på folkehelsa. Hovedmålgruppe for prosjektet er barn, ungdom og barnefamilier». Har du lyst til å lese mer kan du lese denne siden


Vi startet dagen med å gå fra barnehagen. Barnehagen hadde besøk av noen foreldre og besteforeldre denne dagen. Det setter vi alltid pris på. De var invitert til å delta på aktiviteter. Vi fikk også besøk av folkehelsekoordinator i Sør-Aurdal, Ida Blåfjelldal. Hennes jobb er å hjelpe oss og ta vare på folkehelsa, hun deltok på aktiviteter og svarte på spørsmål fra barna. 
 

Vi gikk på tur til barnehagens lavo, "vårt lille paradis". Vi delte i ulike grupper der noen barn og foreldre laget dagen lunsj, lappskaus og pinne brød. Andre gikk natursti gjennom skogen med ulike oppgaver om trafikk og natur. Midt inne i skogen vokste det seigmenn og twist på er tre:) Dette til stor begeistring, vi måtte fange godteriet med hendene på ryggen. Alle fikk spikke pinne til å grille pinnebrød med. Barna hadde mye å leke med i skogen og ved bekken, andre kastet baller på blikkboksblink. 
 

Det blåste godt denne dagen, og det kom konger og blader ned fra trærne. Dette var spennende, og de minste kjente vinden på kroppen. Ett barn hadde bursdag og alle sang for full hals. 
 

Takk til alle som var på besøk, og godt gjennomført Barnehagedag, på en solrik, vindfull, og flott dag i lavoen vår. 

 

Hilsen Personalet