Sist oppdatert: 15.03.2015 21:51

Kino på Hedalsheimen

  NINA H. GRØV
Fredag 6. mars prøvde vi noe nytt for Hedalsheimens beboere. Det ble arrangert kino nede på biblioteket. Med bærbar pc, prosjektor, lerret og høytalere fungerte dette flott.

Noen av de ansatte fra hjemmetjenesten har vært på kurs innen miljøarbeid. På kurset var tre aktivitører fra Helsehuset på Lillehammer, og de presenterte noen av aktivitetene de gjennomfører der. Vi har ingen aktivitører, så vi har tenkt og satse på frivillighet.

Rolf Gunnar Olsen, frivillig fra Hedalen Helselag og undertegnede, stod for denne kinodagen. 10 beboere kom for å se Tante Pose på kino, noe som ble veldig vellykket. Undertegnede hadde på forhånd tenkt én kinodag på våren og én til høsten. Men da filmen var ferdig, og flere spurte etter når neste gang blir, må vi selvfølgelig få til flere kinodager.

Vi jobber for at det skal være minst én aktivitet hver måned for beboerne på Hedalsheimen. Jeg har vært i kontakt med skolen, barnehagen, Hedalen Ungdomslag, Hedalen Helselag, Hedalen Musikkorps og Hedalen sangkor, og alle er positive og ønsker å komme på besøk.

Det vil bli laget et årshjul der det vil stå hva slags aktiviteter det skal være for hver mnd, og hvem som kommer. Hedalsheimens venner er også med, og som i fjor vil de også i år være med og stå for grillfest til sommeren.

Undertegnede kunne tenke seg at det blir utvidet til en rullatorfestival med grillfest (Det hadde de på Lillehammer). Det hadde også vært moro om de pårørende som har anledning blir med denne dagen/ettermiddagen.