Sist oppdatert: 20.11.2015 08:22

 

 

Nærbutikken er hjertet i Hedalen

 

LEIF CHRISTIAN JENSEN
Vi har funnet vårt paradis her i Hedalen. Naturen deres gjør ord fattige, og stillheten er nærmest hørbar
.

 


Pål Morten Jensen og Leif Christian Jensen

 

Det skjer noe magisk med et slitent byhode når horisonten åpner seg mot Vassfaret omtrent midt i en hårnålssving på riksvei 243. Men det som virkelig gjør Hedalen til noe ekstraordinært, er menneskene her. Den ekte vennligheten vi har møtt som «nyinnflyttede» hyttefolk fra byen, har gjort noe med hjertet også.
 
Den viktigste arenaen for denne vennligheten er butikken – selve pulsen og hjertet i bygda – enten det dreier seg om et tilfeldig handlevognmøte med en fastboende mellom reolene, eller et varmt smil og noen hyggelige ord fra en av de herlige i uniform. Første gangen vi svingte inn på Joker Hedalen, var vi i grunnen «solgt» – det er nemlig ikke hverdagskost for folk fra det sentrale Østlandet å bli møtt av kjøpmannen med velkomstgave og et «hjertelig velkommen til bygda».

For oss er det helt sentralt å handle lokalt. Det har en verdi i seg selv, og vi ønsker å bidra til at stedet vi har blitt så glad i skal fortsette å være livskraftig for fastboende og for oss gjester. Å handle lokalt i Hedalen er et enkelt valg. Butikken har et utvalg av varer som er helt imponerende til nærbutikk å være, og fullt på høyde med det vi finner der vi bor. Menneskene som jobber der, overgår alt vi møter når vi hverdagshandler hjemme.

 


 

Men å handle lokalt dreier seg om mer enn det vi putter i munnen. I Hedalen savner vi ingenting. Hos Håvard får vi kaffe, sjokolade, en hyggelig prat og alt som trengs til hytta (han byttet til og med olje på aggregatet mitt, men ikke si det til noen). For ett år siden visste jeg ikke hva en Wallas var – nå kan jeg ikke leve uten. Arne leverer knusktørr ved på døra til en pris som gjør at vedselgerne der jeg bor bør ta seg en kikk i speilet. Det Halstein ikke kan snekre, er ikke verdt å snekre. Kjell brøyter fram til døra med millimeterpresisjon. Agnar har ordnet seter til brodern med familie rett oppi veien fra oss. Lista er lang. Poenget er kort: Alt dette er lokalt og gjør Hedalen til et så attraktivt sted å være. Det ønsker jeg å bidra til å opprettholde.

Så takk Håvard, Arne, Halstein, Marta, Tor Ingar, Thomas, Mette, Kjell, Marit, Agnar og alle dere andre flotte mennesker som bidrar til at Hedalen er et så godt sted å komme til.

Og til dere andre jeg ikke har møtt ennå; sees på nærbutikken etter at jeg har vært en tur ute i naturen deres og hørt på stillheten!


Beste hilsen,
Leif Christian Jensen, Muggedalsvegen 395