Sist oppdatert: 27.11.2015 06:43

Bispevisitas i Sør-Aurdal

 

I dagene 1.-6. desember kommer biskop Solveig Fiske på visitas til Sør-Aurdal. Sist det var visitas i Sør-Aurdal, var for 14 år siden – da var biskop Rosemari Køhn her.

Biskop Solveig er kjent som en folkelig og varm biskop med evne til å begeistre og inspirere. Hun er mye på farten; besøker menigheter, er med på jubileer, har innsetting av prester, vigsling av kantorer med mer. Hun har ved flere anledninger vært i Sør-Aurdal de senere åra vi husker spesielt 850 års jubileet i Hedalen i 2013 og vigslingen av vår egen kantor, Anders Løberg, i 2014.

Biskopen får et stramt program i Sør-Aurdal og lange dager, men det er slikt hun trives med. I Sør-Aurdal skal hun treffe alle menighetsråd og fellesrådet, hun skal på bedriftsbesøk, besøke skoler og barnehager og Hedalsheimen. Hun skal ha møte med kommuneledelsen og lensmann og hun skal innom alle kirkebyggene våre. Under her vil vi orientere om det som skjer – med spesielt fokus på de arrangementene som er åpne for alle.

Tirsdag
Morgenbønn kl. 0800 i Leirskogen kyrkje – alle er velkomne.
Umiddelbart etter blir det stabsmøte for alle ansatte og etter lunsj tar bispefølget en tur til Oddvin Sørbøen på bedriftsbesøk. Oddvin driver et kombinasjonsbruk med dyr, snekkerarbeid, ved-produksjon etc.

Turen går så videre til Reinli stavkyrkje hvor det blir en omvisning og kort middagsbønn kl. 1345 – alle som ønsker å være med på dette er velkomne!
Ellers tar biskopen en tur til Stavadalen og Makalausbua før turen går ned igjen til Reinli kapell, kirkestua og møte med det nye fellesrådet.
Kl. 2000 blir det kveldsmesse/aftenbønn i kapellet. Vi avslutter denne første dagen med kirkekaffe i menighetssalen hvor vi i tillegg til kaffe/kaker får høre Jørgen Larheim på piano – mens Marianne Bang Skjerpen og Malin Bøen synger. I tillegg får vi besøk av Ole Fønhus og Ole Listerudbakken.

Onsdag
Dagen starter med møte med kommuneledelsen, så får elevene i 5. klasse på Bagn skule sjansen til å stille biskopen spørsmål, elevene i 9. klasse v/SAUS vil få muligheten til det samme. Biskopen stikker også innom kantina som drives av miljøarbeidertjenesten før turen går opp til de eldste barna i Reinli barnehage.
Middagen inntas med kortreist mat på Mathuset før kursen settes til Bagn bygdesamling – der biskopen vil få informasjon om bygdesamlingen, Mikkjel Fønhus og Sigurd Islandsmoen.
På bygdesamlingen blir det også muligheter for biskopen med følge til å nyte god folkemusikk fra «Begnaljom spel- og dansarlag» før det blir møte med sokneråda i Bang, Leirskogen og Reinli.

Torsdag
Dagen starter med morgenstund i Begnadalen barnehage før det blir bedriftsbesøk på Begna bruk.
På bruket møter biskopen Disponent Torkild Waagaard, Skogbrukssjef Arild Haglund og leder i Skogeigerlaget Marit Hougsrud.
Turen går videre til Hedalen stavkyrkje hvor det blir omvisning og middagsbønn kl. 1200. Biskopen skal til Hedalsheimen hvor det blir andakt og samtaler, men før det tar vi en tur innom SALTO sin nye residens før følget kjører ned til Begnadalen igjen.
I Begnadalen kirke blir det møte med menighetsrådene i Hedalen og Begnadalen før vi avslutter kvelden med en konsert kl. 1900. På konserten vil vi få høre Hedalen sangkor, Bagn og Begnadalen musikkorps, Henning Andersen og vår egen kantor Anders Løberg og for de som ønsker er det mulig å bli igjen etterpå til «konsertkaffe» - menighetene serverer kaffe og kake og biskopen er tilstede for å prate med de som ønsker det.

Søndag
Visitasen avsluttes søndag 6. desember med felles gudstjeneste i Bagn kyrkje der speiderne deltar. Sør-Aurdal koret og Vestre slidre sanglag stiller opp, det gjør også Ole Kr. Nyhagen på trompet. Gudstjenesten er ellers ved Biskop Solveig Fiske og sogneprestene våre: Signe E Kvåle og Mari M Western. Ved orgelet finner vi kantor Anders Løberg.
Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe på bedehuset – der vil biskopen holde sitt visitasforedrag, det blir lett underholdning og fellessanger.
Vi ser frem til visitasen, og håper den blir til inspirasjon for arbeidet i kirkene våre!

VELKOMMEN TIL KIRKENE DENNE FØRSTE UKEN I DESEMBER!

Bagn, 25. november 2015
Liv Barbro Veimodet, kirkeverge