Sist oppdatert: 12.09.2015 18:58

11 stavkyrkjer på 11 timar

 

LIV BARBRO WEIMODET
Tidlig i vår fikk vi på kirkekontoret telefon fra Terje Eggum som sammen med kollega Håvard Nesbø bar på en «drøm» om rekke innom 11 stavkirker på 11 dager
.

Formålet var å formidle det unike stavkirkelandskapet mellom Lustrafjorden og Vassfaret,  og lurte på hva vi i Sør-Aurdal mente om dette – kunne de få komme?

Om de kunne få komme? Selvsagt kunne de det – både Toril som først tok i mot telefonen og Liv Barbro som fikk den formelle forespørselen mente at dette kunne være et godt PR stunt for våre stavkirker – så svaret ble JA – kom!

Terje Eggum forteller om prosessen:  «Me sette stor pris på den flotte responsen frå alle dei elleve kyrkjene vi vitja denne dagen. Me vende oss først til Sør-Aurdal, sidan me opphavleg tenkte at prosjektet skulle starta i Hedalen. No snudde me logistikken undervegs i planlegginga, men det var ein viktig stimulans å få Liv Barbro og Torill med på laget, straks! Me var ikkje heilt sikre på korleis dette stuntet skulle bli motteke. Men der hadde me ingen grunn til å vera ottefulle. Etter at Reinli og Hedal var klarert, var det positivt og konstruktivt heile vegen.»

29. juni reiste de to journalistene fra Sogn avis altså på en stavkirkeferd i Indre Sogn og Valdres, landets mest spennende stavkirkeregion. Resultatet ble 5 sider i Sogn Avis + forsiden og en «you Tube film»  - de beskriver ferden slik i avisa: «ei reise frå perle til perle i ein sterk stavkyrkjetradisjon. Frå Ornes, Kaupanger og Vik i vest til Reinli og Hedalen i aust. Sogn og Valdres representerer ei unik stavkyrkjepakke. I fjordarmar og høge dalar står elleve stavkyrkjer og venter. Kvar for seg er dei kyrkjeskattar i verdsklasse.»

 

  • Se filmen fra den innholdsrike kirkeferden og bli bedre kjent med en attraksjon landet er aleine om å forvalte.