Sist oppdatert: 21.03.2016 10:30


Løypelagskonserten – på tvers – og  med full innlevelse

 

SOLVEIG LI

Det siste som ble sagt på løypelagskonserten var at ”hadde det ikke vært for Arne Heimestøl – så hadde det ikke vært noen løypelags–konsert.

 

Noen ganger klarer man å plassere seg slik at man kan oppleve en konsert ”på tvers”. Slik var det med løypelagskonserten! Kantorumsangerne hørtes kanskje litt mer enn det de kunne sees. Men dirigenten – han kunne i hvert fall sees! På den måten ble konserten en stor opplevelse på flere nivåer.

 

Foto: Erik Solhjell

 

Repertoaret var – alt fra folkeviser –negro spirituals – til flotte påskesalmer. Melodiøse salmer er vel en nordisk tradisjon som vi bør ta vare på. Og det ble den her!

 

Dirigenten hentet inn de flotteste tonene og stemmene – med begge hender og hele seg – og lot de tone bort – med begge hender og med enda litt mer enn med hele seg. Det var slik at man nesten ble tom for luft.

Og aldri har man vel sett en dirigent som er så stolt over koret sitt! Og det har han jo all grunn til – det var helt vidunderlig.

 

Dirigentens  innlevelse var total. På den måten overførte han det til oss – vi som fikk både i pose og sekk: En konsert ”på tvers” – med full lyd og full innlevelse!