Sist oppdatert: 27.03.2016 16:06

To festkonserter med Olaf på Søbekk

 

SOLVEIG LIE

For sånn ca. 50 år siden hadde Olaf på Søbekk de skarpeste kommentarene. Det var på skolen. Og de har han enda!

 


Olaf Søbekkseter
Foto: Arne G. Perlestenbakken
 

Nå har han ledet to flotte konserter- som samler nesten hele bygda-på en halv uke. Det blir to konserter x nesten hele bygda = hele bygda. Litt matte må jo kunne brukes. Olaf på Søbekk styrte alt!

– De holder seg godt, sa han da han presenterte 60-årsjubilanten, Hedalen Musikkorps for publikum. Men det gjør Olaf på Søbekk også! Han har alltid et gnistrende blikk for humor. Akkurat som før. Det er heldigvis noe her i verden som ikke endrer seg vesentlig.

Han var først konferansier for løypelagskonserten: Blandakoret, med både førkjer og gubber, som ble iherdig ledet av av Arne Heimestøl. I tillegg hadde de med seg både verdensstjerner og Norges-stjerner.

Koret er et prosjektkor på 10. året! Det vil si at dirigenten henter inn stjernene sine på høsten og får de til å glitre lørdag før palmesøndag. Sammen med Anne Margrethe Wilter som spilte både piano og som glitret sammen med koret! Prosjektkor? Det vil si at alt overskudd går rett i kassa! Denne gangen i løypelagskassa!

Så var Olaf konferansier for korpskonserten: Korpset startet I 1956,

gjett om det huskes! I alle fall et par år etter start. For vi hørte jo korpset langt unna, og det var en høytid uten like da Oddvar Amundsplass i spissen trente med korpset og marsjerte forbi to dager før første mai. Vi la oss tidlig på den tiden, men vi spratt opp som lyn da vi hørte musikk-korpset. Oddvar Amundsplass veivet alltid litt ekstra med flagget til oss ungene. Han var vår helt!

 


Korpset på kirkevangen 17. mai 1969
Foto: Helge Rustad
 

Og nå er Arild Bjørnstad helten, og det har han vært i 30 år! Han har 24 medlemmer i korpset sitt og han har en egen evne til å få nye medlemmer synbare. Alle medlemmer blir sikre under hans lederstil. Kan man tenke seg et tryggere og bedre sted å lære musikk? Så han får fram talentene! Det er vel der “alt” starter og som kan bli så viktig for så mange.

Og Olaf på Søbekk-ledet begge konsertene med skarpe og muntre blikk og gode kommentarer. På en flott måte og med sin egen kjente stil,  representerte han hele bygda på langs! Det kan bli vanskelig og få det bedre.