Sist oppdatert: 15.04.2016 20:10

Ull og omtanke

 

TEKST: RIGMOR BRENDEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


På Hedalsheimen har Frivilligsentralen samling hver onsdag mellom kl 11.00 og 14.00. Det blir servert kaffe med «noko attåt», og vi har forskjellige aktiviteter, og god tid til å prate sammen.

 


De siste onsdagene har mange av oss som deltar der, vært med på et strikkeprosjekt som kalles Ull og omtanke. Prosjektet går ut på å strikke lapper av ekte ullgarn, i alle slags farger, som så monteres til tepper. Lappene stikkes etter en gitt mal, og det må være samme tykkelse på garnet. Lappene er så små at vi kan bruke de minste garnrestene, og teppene blir spesielt fargerike. Til et teppe trenges 150 lapper.

Til nå har vi strikka flere hundre lapper, som vi har levert til Ull og omtanke Valdres.

I dag har vi hatt besøk på Hedalsheimen av ei som representerer vår lokale gruppe. Hun tar imot lapper og monterer til deilige ulltepper, som så blir gitt til kreftsyke. Teppene blir nummerert, og får prosjektets logo. Fra oppstarten i 2012,og til i dag er det gitt bort over tusen tepper!

 


 

Hun kunne også vise oss ferdige produkt. Dette var både interessant og motiverende, og de som har tid og lyst fortsetter å strikke. Vår lokale fotograf Arne P. tok flere bilder av de som har vært med og strikka hittil.
Dersom det er andre i Hedalen som også synes dette er et godt tiltak, er det bare å sette i gang!

(Legg opp 9 masker på pinne nr 5,og strikker 21 cm. Garntykkelse som Østlandsgarnet fra Nille)

Omtanken skal varme både kropp og sjel.  Kontaktperson Rigmor Brenden (tlf: 977 09 754)