Sist oppdatert: 23.04.2016 21:53

Ellen og Jonas på Bergsrud

 

ARNE HEIMESTØL

De ville flytte til sunnere og tryggere omgivelser enn Oslo. På Finn.no fant de Bergsrud. Nå har paret, som venter barn i juni, bodd i Hedalen siden november.

 


Jonas er blikkenslager og har fått seg jobb som selger på Fagernes. Fridykking har vært en kjær hobby på fritida. Ellen har jobbet som frisør, men er også kunstner.

 

Selvberging og sunn mat
Paret er svært opptatt av økologisk landbruk og å lage mat fra grunnen av. Nå ser de fram til å dyrke noe av det de trenger på gården de har fått leie av Bautahaugen samlinger. Høner vil de gjerne skaffe seg, for disse fuglene kan i tillegg til å skaffe egg, også sørge for god naturgjødsel til det som skal dyrkes.


Kjenner seg inkludert
Kjøreturen med Polo til Hedalen i november endte i ei grøft sør i bygda. Nils Magnar og Marie på Goplerud løste den utfordringen. Bilen kom på vegen igjen, og med det hadde Ellen og Jonas blitt kjent med et annet par.

Flere bekjentskaper har det blitt etter hvert. Ellen har fått kontakt med flere gjennom ungdomslagets tilbud, og Jonas ser fram til å være med i skytterlaget. – I Hedalen kjenner vi oss allerede som en del av lokalsamfunnet, sier Jonas. Ettersom det er flere som har fått, eller som venter, barn i bygda, håper Ellen at hun kan bli med i en barselgruppe.

 

Vil gjerne ha jobb i nærmiljøet
– Jeg håper å kunne få jobb i Hedalen. Det vil jeg spare en god del kjøring på, sier Jonas. Ellen regner med at hun det første året vil være opptatt med barnestell. Hun peker på at hun har jobbet som assistent i skoler, og ser ikke bort fra at hun kan ta på seg en slik utfordring hvis det dukker opp en mulighet for det.