Sist oppdatert: 24.04.2016 21:07

Birk, Benedicte og Eirik i Brunbakklia

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

– Det var jeg som foreslo at vi skulle flytte til Hedalen, forteller Benedicte
.

 


Benedicte Joten, Birk Fossholm og Eirik Fossholm
Familien har flyttet inn i kjellerleiligheten i det mørkebrune huset du ser i bakgrunnen.


Mye er på plass allerede
For ei ukes tid siden kunne familien ta i bruk nyoppusset kommunal leilighet i Brunbakklia. Benedicte, som opprinnelig kommer fra Kvam i Gudbrandsdalen, er snart ferdigutdannet sykepleier. Hun håper å få seg jobb på Fekjær psykiatriske senter. I Oslo, hvor familien tidligere var bosatt, var det ingen selvfølge å få barnehageplass. Dette ordnet seg så å si på dagen i Hedalen. Sør-Aurdal kommune ga Birk fulltidsplass.


Teaterinteressen satser Benedicte på å utøve, og hun har allerede valgt inn i styret for Hedalen ungdomslag. – Å komme til ei dugnadsbygd som Hedalen, er noe jeg verdsetter, sier hun.


Slekt og familie i Hedalen
Eirik har vokst opp i Hedalen og har bodd utenbygds noen år. Han fant grunn til å si ja da samboeren foreslo at familien burde flytte til Hedalen. – Her ligger det godt til rette for å ha kontakt med både slekt og andre sambygdinger, sier Eirik.  – I Hedalen hilser vi på hverandre når vi møtes. I Oslo kan du ha samme nabo i tre år uten å bli kjent med vedkommende.


Eirik er AV-tekniker og har jobb i Oslo. På sikt håper han å kunne få seg arbeid noe nærmere Hedalen. Musikkinteressen kommer han fortsatt til å dyrke.