Sist oppdatert: 02.08.2016 06:45

Landsleir på Bygdøy Kongsgård

 

LINA HAUGEN OG KRISTIN STRANDBRÅTEN ILDJARNSTAD


Forrige uke var det endelig klart for arrangementet mange 4H-ere hadde gledet seg til lenge, nemlig årets landsleir! Med deltagerrekord, flott beliggenhet og mange spennende aktiviteter på programmet lå alt til rette for en bra uke på leir.

 

 

Den 23.–30. juli samlet 1350 4H-ere fra hele landet seg på Bygdø Kongsgård for årets store høydepunkt, landsleir! Nøyaktig 80 år og 80 dager etter at 4H ble stiftet i 1936 ble det for første gang arrangert leir i hovedstaden vår, Oslo.

Fra Oppland deltok 75 medlemmer på leiren, 13 av disse fra Ildjarnstad 4H. Flere av disse hadde vært med før, men for mange var dette første år på storleir.

På lørdag ankom deltagere fra hele landet Bygdøy Kongsgård. Leirområdet var delt opp i seks tun som var oppkalt etter ulike bydeler i Oslo. Oppland delte tun med Østfold og Hedmark og tunet het Østensjø. Vi satte tidlig i gang med å rigge til en midlertidig by av telt og lavvoer, midt i Oslo!

Søndag var det "bli kjent dag" og deltagerne ble delt inn i grupper innad i tunene. Vi besøkte forskjellige museer på Bygdøy –Norsk Folkemuseum, Vikingskipmuseet og Holocoaustsenteret. Vi deltok også på ulike teambuilding-aktiviteter og hadde det veldig gøy. Dette hjalp oss å bli bedre kjent med de vi delte tun med, leirområdet og Bygdøy.

Mandag, tirsdag og onsdag var det tid for aktivitetsdager! Seiling, Tusenfryd, lekekurs, båttur i Oslofjorden, swingkurs, folkedans, volleyballdommer, og spøkelsesvandring for å nevne noen av aktivitetene man kunne velge mellom. Alle var veldig fornøyde med aktivitetene de deltok på.

Torsdag var det klart for en dag i Oslo. Fylkene ble delt inn i forskjellige lag, og tok turen inn til byen. Før vi dro, fikk alle utdelt et oppgaveark og et kart. Oppgavene gikk ut på å finne og ta bilde av ulike severdigheter rundt om i Oslo. Deretter skulle man dele bildene på Instagram for å få poeng. Man kunne også samle poeng ved å utføre ekstraoppgaver som å bade i en fontene, synge på Operaen eller krabbe nedover Karl Johan. Dette var morsomme oppgaver som førte til mange kreative bilder.

Fredag var det "åpen dag" og tevlingsdag. Norges største volleyballturnering ble arrangert på Bygdø Kongsgård. 66 lag deltok og Oppland stilte med tre lag; to i medlemsklassen og et i alumnklassen. Det var også tautrekkingstevling, og her stilte Oppland med et lag.

Om kveldene åpnet miljøtorget hvor man kunne kjøpe seg mat, drikke og snacks. Det var et godt vareutvalg hvor man kunne få kjøpt alt fra pizza til slush. Inne i «ballsalen» var det satt opp bord hvor vi både spiste å tilbrakte kveldene. Med quiz, kortspill og mye god musikk, var det lite å si på stemninga i miljøtorget!

Til neste år er det klart for Nordisk Leir, og denne gangen arrangeres den i Kalnes i Østfold! Vi hadde en fantastisk leir i år og gleder oss allerede masse til neste år! Datoen er 29. juli –5. august, og vi anbefaler alle 4H-ere til å bli med på leir!

 

En av ekstraoppgavene på oslodagen var å synge på operataket, og Halvor to utfordringen på strak arm!"