Sist oppdatert: 11.12.2016 20:23

Trivelig adventsstund med Paul på Joker´n

 

TEKST: GUNN KARIN FOSSHOLM
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Små og store som var så heldige å være tilstede på Joker Hedalen omtrent ved 12-tia sist lørdag, ble invitert opp i 2. etasje til en uformell og trivelig adventsstund i Prøysens ånd.

 


Hedmarkingen Paul Mozart hadde med seg gitaren og vartet opp med kjente og kjære sanger som Musevisa, Romjulsdrøm og Julekveldsvisa. Martha vartet opp med «nokko attåt».  Publikum kosa seg og sang med etter beste evne.

Paul kan imidlertid mer enn å synge og spille. Han er også en glimrende eventyrforteller. Vi fikk høre to eventyr om teskjekjerringa, og det mest treffende (med tanke på settingen og årstida) var nok definitivt «Teskjekjerringa på julehandel». Mon tro om ikke dette lille resymeet tyder på at det kan finnes flere teskjekjerringer?

«Midt i julestria, akkurat den dagen kjerringa og mannen hennes skulle på torget og gjøre julehandel, blir kjerringa så lita som ei teskje igjen. Hva skal hun da gjøre for at mannen skal kjøpe alt det hun mener de trenger til jul?
 ..... Teskjekjerringa vet råd og det blir jul i stua allikevel, hun er nemlig en mester i å få mannen sin til å gjøre som hun vil, helt uten at han vet det selv.»