Sist oppdatert: 12.12.2016 17:44

Middag 80+

 

TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Helselagets førjulsmiddag for bygdas eldste har lang tradisjon. Alle i bygda over 80 år får skriftlig invitasjon, og de aller fleste takker ja.

 Langbord blir rigga, kvite duker kommer på, og Hedalsheimens finservise tas i bruk. Røde og kvite roser, servietter og levende lys skaper den rette stemningen. Når gjestene kommer, blir de møtt av et sanghefte med denne framsida ved kuverten sin.

Styret i helselaget har stått på for å lage et trivelig arrangement, og berømmes må særlig kjøkkengjengen, med Anne Marie og Oddbjørg som kokker. Ribba var perfekt, lød tilbakemeldinger fra gjestene.

Stilige og flinke servitører var fem 9. klassinger ved Hedalen skole. Før og under måltidet underholdt dyktige Paul Mozart Bjørke med sang og gitarspill, og med stor innlevelse leste han Prøysens fortelling om Teskjerringa og nissegratuen.

Med Kjell Ivar ved pianoet og med Paul Mozart som forsanger ble det virkelig trøkk over allsangen. Så dukka også Arne GP opp med kameraet, og dermed kommer dokumentasjonen fra denne trivelige ettermiddagen på Hedalsheimen: